Tvärstopp

Så idag var dagen då jag skulle börja plugga ordentligt igen. Men när jag vaknade så var det inte riktigt det jag hade i tankarna. Min onda hals var inte bättre även om den verkar bli bättre om kvällarna så är den svullen och öm på morgonen igen. Det andra jag tänkte på var att det var återigen dags att lyssna på Lundellbunkern. Det börjar ju närma sig slutet för de tre som gjort en mäktig resa.

Sen skulle jag då börja plugga. Då drog jag mig till minnes att en kurskamrat sagt att det knte var en utan två arbeten som skulle in. Då trodde jag det var vecka 11 det skulle vara inne. Det visade sig vara så att vecka 11 är nästa träff och arbetena ska vara inne vecka 10. Här började en felräkning hos mig som gjorde mig aningen paralyserad. Jag tittade på mängden litteratur som ska läsas in. Tänkte att det är vecka 8 nu och misstog mig och tänkte att då är det nästa vecka vi ska vara klara. Den kvarten det tog för mig att komma på att det är tre veckor tills det ska vara klart var en fruktansvärd kvart. Jag satt och funderade på om det skulle vara fysisikt möjligt. Jag planerade hur jag skulle lägga upp dagarna för att det skulle klaffa. Sen insåg jag mitt misstag och då var jag så trött att jag var tvungen att lägga mig och vila.

Sen började det ju närma sig lunch. Den hade jag redan bestämt attt jag skulle inta på Espresso House. För jag tänkte att då har jag pluggat en hel del, behöver en paus och kanske en chans att plugga något annat. Klockan ett kollade jag på mobilens stegräknare. Den visade på 8 steg. Okej jag hade inte burit den med mig överallt men ändå åtta jävla steg. Jag måste säga att det nog var dubbelt så många som antalet sidor jag hade läst. Jag packade ner bok och block och begav mig till Eurostop.

På vägen dit lyssnade jag på Snedtänkt en av mina favoritpoddar. Denna gång om osannolika kändisar. Mycket underhållande.  Så pass att jag inte ville stänga av den. Att plugga med någon som man verkligen vill lyssna på i örat blir aldrig bra så jag lyssnade klart. Sen tog jag fram boken och läste fyra sidor. Skrev lite, det mesta av det kommer jag inte kunna använda för det är eget tänkande och det är big nono i det akademiska skrivandet. Så länge jag inte tydligt kan koppla det till böckerna.

Sen var det dags att handla och åka hem. Jag har fått fler steg och i förhållande till lästa sidor har det ju dragit iväg. Nu är drt kväll och då kan man ju inte plugga. Jag får helt enkelt hoppas på att morgondagen blir en mycket bättre dag. För annars är det nog dags att börja känna sig lite stressad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.