Amy Grant

Amy Grant

Amy Grant – Heart in motion

Strax innan grungen gjorde sitt intåg på listorna så kom en sommar när låtar som Paula Abduls Rush Rush, KLFs Last train to trancentral, Bryan Adams Everything I do och Guns n Roses You could be mine slogs på listorna. Tillsammans med Amy Grants Baby baby. Det är lätt att avfärda det som ett one hit wonder, men låten som här i Sverige nådde en femte plats som högst är inte den enda framgång Amy Grant haft.

Amy Grant som också har kallats The queen o christian pop gav ut sitt första album 1977 och 1982 gav hon ut det första kristna albumet som sålt platina. Just albumet Heart in motion är ett avsteg från de andliga sångerna och är betydligt mer popinfluerat. Just låten Baby baby är den som jag känner till och för några veckor sedan skulle även jag säga att det var det enda som har slagit. Själva skivan låter väldigt mycket 1991. Nittiotalet har ännu inte tagit över helt och åttiotalet finns kvar som ett spöke. Det är poppigt och glatt, det känns som att det inte finns några sorger här. Det är soligt och glatt.

Men det är ju så, bara för att man tror att någon är ett one hit wonder så betyder det ju inte att det är så. Med sex Grammys och invald i Gospel Music hall of fame 2003 så har det ju gått ganska bra, måttligt sagt. Även om hon har spenderat stor del av sin tid utanför popmusikens scen.

Jag minns den där låten väldigt väl. Speciellt från videon som rullade väldigt mycket på MTV vid den tiden. Den summerar albumet ganska bra skulle jag säga. Det är ett popalbum som kanske inte helt går obemärkt förbi men samtidigt är det inget som sätter djupare spår. Om det inte vore för den där videon till låten. Den är så glad och perfekt-lycklig som bara popvideolåtar om kärlek kan vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.