Ana

Ana – Body language

Återigen har jag hittat en skiva som inte ens har blivit spelad. Den var inplastad där den stod i backen och sådant fyller mig givetvis med frågor om vad som har hänt. Den här skivan var ju av något modernare snitt och jag såg Jordan Knights namn på framsidan där en liten dekal berättade att skivan innehöll inte mindre än fyra hits varav en var Angel of love en duett med Jordan Knight från New kids on the block. Jag tänkte att det här är ju en bra skiva att skriva om. En artist som gjort en duett med en så pass känd sångare från ett pojkband skulle ju i alla fall finnas på spotify, vilket skulle innebära att jag slapp öppna skivan. Men ack vad jag bedrog mig.

Inget på Spotify. Wikipedia som brukar ge mig en hel del information om mina skivor och artister gav inte så mycket. Det visar sig att det är en Kubansk artist som har haft skivkontrakt sen hon var 10 år. Ana Rodriguez fick till detta album hjälp av Maurice Starr, mannen som stod bakom NKOTB och då är det plötsligt inte så konstigt att Jordan Knight var med. Att skivan inte blev den hit som man hade hoppats på tillskrivs till att 1990 var tonårspopen på väg ner.

Det som möter en är ganska typisk ljudbild, väldigt typisk för 90-talet som man känner igen om man lyssnat på NKOTB eller liknande musik under den perioden. Vilket var ganska svårt att undvika. Det är trummaskiner och funkiga elgitarrer som ska visa att det här är lite farligt. Men jag måste säga att det finns något som jag känner igen i Got to tell me something. Antingen är den lik någon annan låt eller så har det faktiskt varit en hit som klisterlappen på framsidan antyder. Det här är musik som vill vara Prince men som inte kommer riktigt ända fram. Den faller ganska platt på vägen. Det kan till viss del ha att göra med att Anas röst inte sticker ut på något sätt. Det känns som en röst som skulle funka jättebra som bakgrundssångare, den är inte på något sätt dålig men den är inte heller något som sticker ut.

Så hur har jag då kunnat lyssna på den här skivan? Har jag skurit upp plasten? Nej. Mina sökningar tog mig till en sida som faktiskt hade lagt ut albumet på nätet. Jag var inte sen att lyssna. Sidan länkade även till en sida som hade lite mer information om Ana. Floppen med denna skivan stoppade henne tillfälligt. Men 2003 var hon tillbaka igen. Denna gång under artistnamnet Mia och då sjöng hon på Spanska. Inte heller denna gång blev det något större väsen om skivan. Sen dess har det varit tyst vad jag vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.