Andra dagen i rad!

När jag gick ut från programrådet idag slogs jag av en plötslig blixt av glädje. Jag insåg att i morgon har jag inte någon lektion innan lunch. De eleverna jag skulle haft ska gå en truckutbildning då så min lektion ställs in så att säga. Det är svårt att skicka med en fräs hem i läxa.

Men ungefär ett par sekunder senare så grusades min glädje. Igen. Jag insåg att vi har ett möte på morgonen klockan 08.30. Vilket innebär att min lediga förmiddag magiskt blir förvandlad till grus. Mycket likt min eftermiddag blev idag. I och för sig kunde jag ägna eftermiddagen åt studier men jag vet inte om jag lyckas göra det i morgon.

Så jag var väl inte allt för glad när jag gick hem idag. Till råga på allt så regnade det ganska rejält. Men det var okej på något vis ändå. Det är ju ändå i början av december och ännu så länge har vi inte haft någon snö och det är regn ute. Det känns ju ganska bra om jag får säga det själv. Sen var bussen sen och chauffören körde som om han hade stulit bussen. Han var bra på att använda tutan i alla fall.

På grund av att det blev sent på jobbet så lät jag datorn vara kvar på jobbet. Vilket i stort sett innebär att jag inte skulle plugga idag. Jag använder jobbdatorn till det då det ger mig tillgång till word bland annat. Det är ju också några kilo mindre att bära runt på och i regnet var det skönt att slippa det att tänka på med. När jag kom hem så beslutade jag mig för att se de sista två avsnitten av Black Mirror på Netflix.

Jag vet inte om ni har sett den serien men den är väl värd att kolla in. Det är en brittisk serie om vårt samhälle i en ganska nära förestående framtid. Med tanke på namnet Black mirror så får man ganska snabbt veta att det inte är en speciellt ljus bild som reflekteras ut mot tittaren. Och det kan jag hålla med om att det inte är. Det är en serie som väldigt lätt kan få en att bli lite fundersam till det sätt vi lever just nu. Våra digitala liv med likes och annat på sociala medier.

Men det tar också upp saker som kamera övervakning och annat som gör att man börjar fundera på vem det är som har hand om allt det vi lämnar ifrån oss och allt det material som även redan nu spelas in av oss. Allt som loggas, allt från när man drar kortet i dörren på jobbet till vad man handlar på ICA. Vad händer när den informationen börjar utnyttjas av någon? Vad kan det leda till. Det är lite av de tankarna man får genom serien. Men även det här med att man kan kolla upp genetiskt vilka sjukdomar man bär på. Vad händer i den stund någon som inte bör ha tillgång till det får tillgång till det. Eller vad händer den gången de helt plötsligt ändrar spelreglerna för vad som är okej att handla? Och man inte kan smyga undan med att man har köpt den där påsen chips för den finns så fint loggad i ett datasystem någonstans. Skulle det kunna ge oss dyrare försäkringspremier i framtiden?

Är det något jag rekommenderar på Netflix så är det sen serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.