Att göra fel

Innan jag gick och la mig igår så läste jag en intressant artikel. Den handlade om hur man kunde bli en morgonmänniska. En sån där som kommer upp på morgonen och får saker gjorda. Som redan innan jobbet drar igång har hunnit med en del av det som ska lösas under dagen. Det handlade om rutiner. Om att förbereda sänggåendet och göra rutiner av uppvaknandet. Upp när klockan ringer och så får man vakna till medan man förbereder kaffet. Jag tyckte det lät intressant. Att det handlade om rutiner hade jag ju på känn och ibland har jag lätt för det där.

Halmstad

Jag kan vara avundsjuk de som kommer upp och igång på morgonen och inte ligger i sängen halva dagen. Det är något som jag vill kunna. Hellre gå till sängs tidigare om jag bara kan komma in i den rutinen. Morgonen är en tid då man kan få massor gjort om man tar tillfället i akt. Kvällarna blir ju i regel bara ett uppradande av saker som man inte borde göra. Sitta vid tvn, datorn eller med telefonen så länge att man inser att det helt plötsligt gått ännu en kväll utan att man fått något gjort. nu har jag förvisso ingen tv men det gör inte att de där störande momenten är borta.

Halmstad slotts julgran

Så vad gjorde jag då efter jag hade läst den där artikeln? Jo jag tänkte ju att det här ska vi testa. Men först ska jag lyssna på en skiva. Det var ridå direkt alltså. För när jag lyssnat klart så var det ju väldigt hög tid att sova. Det hade blivit så där sent att jag förstod att jag skulle vakna trött. Vad gjorde jag då? Då låg jag och kollade lite på youtube. Behöver jag berätta att när klockan ringde i morse var det inte så att jag hoppade ur sängen med ett leende. Jag stängde av larmet och sen somnade jag om. Men jag vaknade till igen och insåg att nu var det hög tid att gå ur sängen, så istället för frukost i lugn och ro fick jag svälja gröten snabbt för att vara på jobbet i tid.

Men i morgon, då ska jag upp direkt.

En kommentar till “Att göra fel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.