When in Rome

image

When in Rome

Så var det dags för veckans #LoppisVinyl igen. Det är det självbetitlade debutalbumet från When in Rome. En grupp från England som slog genom i slutet av 80-talet. Det hörs på soundet och när man tittar in på spotify så är det band som Tompson twins, The Human league och Tears for fears som länkas till som liknande.

Det är där herrar Farrington, Mann och Floreale rör sig. Eller rörde sig, i alla fall tillsammans, för det blev bara det här albumet. Det släpptes 1988 men det genererade singlar fram till 1990. I dagens läge hade det varit en katastrof men det funkade för dem.

Det är ett trevligt album om man gillar den typen av musik. Även om de har levt tämligen högt på den här skivan är det inget jag har hört tidigare vad jag kan minnas. Men de senaste dagarna har skivan snurrat ofta på tallriken.

Men sen blir det snårigt. Under 1990 så bryter de upp för de hade olika syner på musiken. Floreale drog till staterna och 2006 så kände han att det hade varit gött att köra igång bandet igen. Så det gör han. Tre år senare, alltså 2009, känner Mann och Farrington samma sak. För givetvis körde Floreale sitt eget race i staterna så de bestämde sig för att göra samma sak. En liten hake var ju att Floreale hade varumärkesskyddat namnet. Så när de nu ska ut och turnera i USA så får de inte göra det under namnet When in Rome. Då heter de istället Clive Farrington and Andrew Mann formerly of When in Rome.

Kan de bara inte samsas?

En kommentar till “When in Rome”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.