bjovel funderar på gnäll

Det handlar om gnäll. Om att älta och inte släppa saker. Jag är bra på sådant själv även om jag har försökt vinnlägga mig om att ta mig bort från sådant. Någon har liknat gnälla vida att sitta i en gungstol. Man har något att göra men man kommer ingenstans. Det är bekvämt förvisso men det gör inte att man mår bättre. Snarare tvärt om. Man mår sämre och det samma gäller för de man har runt sig. Jag har skrivit om det för länge sedan, men att gnälla över något är ju lönlöst om en av de mest lönlösa saker som finns att gnälla över är vädret.

Jag förstår att man kan vara frustrerad över vädret om man är beroende av det. Om man är lantbrukare eller arbetar utomhus. Men huvuddelen av oss, jag gör det också, som gnäller är inte beroende av ett visst väder. Visst det är trevligt när solen skiner men inga mängd av gnäll kommer ändra vädret. Det är dessutom ingen nyhet att det är trist väder på våra breddgrader under vinterhalvåret. Släpp det och gå vidare, se möjligheterna till att upptäcka en god bok eller en bra film istället.

Det här med att släppa saker är något som är nära besläktat med gnäll. Det är nästan med hundra procentig säkerhet att den om inte släpper saker gnäller. Och då över just det de inte släpper. Jag har träffat personer som gnäller över saker som hände för flera år sendan. Och sen undrar de varför allting är så trist. Ett tips är att se sig själv först. Om man ältar och gnäller om något som ligger flera år tillbaka i tiden så kan nog det vara en stor bidragande orsak.

Jag har jobbat med det där. Jag är absolut inte felfri och det här texten är ganska mycket en påminnelse till mig själv att fortsätta det arbete jag påbörjat. Sen kommer jag nog inte bli färdigt. Det är en mänsklig rättighet att gnälla brukar jag säga. Men man ska se till att gnället gäller något relevant och något man kan påverka. Annars är det en början till en negativ spiral och det är aldrig bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.