bjovel funderar på kaffe att ta med

Så de senaste veckorna har jag haft en rutin när jag är ledig. Jag går upp strax innan fem som vanligt, rakar mig, äter frukost och sen läser jag en timme eller så fram till klockan är sju. Då öppnar Maxi och oftast har det varit så att jag går och väntar på att klockan ska bli tio när återvinningen öppnar för jag har varit en stamkund där. Så när Maxi har öppnat så har jag gått dit, ofta så finns det något jag behöver köpa men inte alltid. Om jag inte har ett ärende in i affären så går jag dit och köper en mugg kaffe som jag tar med till en bänk som finns på vägen. Den står vid en liten fontän som, antagligen på grund av vattenbristen som råder här, inte är fylld med vatten. Där sitter jag sen en stund och oftast har jag The Minimalists podcast i öronen men det händer att jag stänger av och bara lyssnar på omgivningen. Det går bra att sitta där i solen just nu, sen när sommaren kommer får jag nog hitta en bänk i skuggan istället.

Jag har haft en samling med mynt som har blivit liggande och nu när de gamla enkronorna och femmorna inte längre går som betalningsmedel så tänkte jag att det är ju ett bra sätt att göra av med dem. Jag får kaffe och en stunds kontemplation samtidigt som jag gör av med de där pengarna som annars troligen skulle bli liggande. Inte sällan lägger jag ut en blid på Instagram då det är ett sådant tillfälle som lämpar sig bra för det. Men idag när jag gjorde det och sen såg på bilden jag hade lagt upp så upptäckte jag en sak. Den där pappersmuggen med plastlock som innehåller kaffet. Den tar jag ju inte hem och återvinner. Det står ju en papperskorg precis bredvid bänken så jag lägger ju den där. Det har inte blivit så många sådana kaffestunder men ändå så insåg jag att just denna helgen som är en långhelg, skulle kunna leda till fyra muggar i papperskorgen. Jag skulle i stort sett fylla den med mina muggar. Plötsligt så kändes det inte lika bra med den där kaffestunden. Själva stunden är ju trevlig och kaffet är ju gott men det som kommer efter är inte lika trevligt.

När jag kom hem så räknade jag genom de där mynten jag hade kvar. Det skulle räcka till två kafferundor till,fem om jag gick över till en liten kaffe men vem skulle göra det? Men jag tog ett beslut. I morgon så tar jag te istället. Det är inte för att de säljer te i någon annan form utan för att det är vad jag har hemma. Jag har inte något ärende till affären vad jag vet nu i alla fall så jag behöver inte gå dit. Jag kan gå till min bänk eller så kan jag leta upp en annan bänk att sitta vid. Teet tar jag i en termosmugg som jag har stående. När jag har gjort av med teet så kommer jag köpa kaffe igen. Det är bara det att jag har så mycket te just nu att jag måste göra av med det.

Så nu har jag bestämt mig för att inte använda pappmuggar om det går att undvika. Det kommer bli lite krångligare, men det kommer antagligen också att spara mig en hel del pengar eftersom jag inte kommer köpa kaffe om jag inte kan dricka det ur en vanlig mugg eller kan få det i min medhavda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *