bjovel funderar på nyårslöften

Detta året tänkte jag inte ha några nyårslöften. Men så satt man där på nyårsafton och var lite lagom lullig på champagne som man så gärna är vid den tiden på året och då var det som om något bara landade i huvudet. Klart jag ska ha löften. Eller kanske inte löften men saker jag sak tänka på och så vidare. Det är ju viktigt att ha mål i livet och de kan ju egentligen uppstå när som helst men varför inte börja med ett nytt år? Det är ju definitivt och bra.

Så har nog många tänkt och så har man somnat med en härlig insikt om att man är på väg mot något bra. När man sen vaknar bakfull dagen efter så tänker man inte så mycket på vad man sagt under kvällen innan, man tänker mer på cola och pizza, och sakta men säkert så kommer det där minnet av vad man sa blekna. Även om det blommar upp bland och gör sig påmint om vad det var man sa och så har man lite ångest över det en stund. Kanske tar man tag i det lite halvhjärtat och sen dör det sakta ut. Jag har varit där själv och jag är väl inte så förtjust i det. Denna gången tänkte jag annorlunda.

Jag satte mig och skrev ner det. Det är bra för då kan jag inte komma undan med att jag inte minns. Alla dumheter som jag skrev ner där i min dagbok står ju där tydligt för mig själv att läsa. Eller så tydligt det nu blir efter en flaska champagne. Men om jag ska dra mig till minnes vad det var jag verkligen skrev så var det i grunden följande:

Skärmtid. Jag ska ägna mindre tid framför skärmar. Jag gick ut hårt och tog ett av de saker jag gillar mest och ska skära ner på det. Men det jag vill komma bort från är slentrianmässigt kollande på skärmar. När man drar upp telefonen eller sätter sig med Netflix när det finns andra, bättre saker att göra. Det ska jag bli bättre på. Jag ska minska min onlinenärvaro.

Läsa mer. Sedan jag började plugga har jag läst allt mindre som avkoppling. Det är inte bra. Jag vill läsa mer. I år har jag satt som mål att läsa 10 böcker. Då inte inräknat böcker som jag läser till mina studier såvida det inte är en skönlitterär bok. Problemet jag har haft är att efter jag började plugga har jag inte sett läsning som avkoppling. Då har jag landat framför en skärm istället. Nu ska jag läsa mer och om det blir ett problem med avkoppling så ska jag ta en promenad istället, eller lyssna på musik.

Skriva mer. Jag ska skriva varje dag. På något projekt. Jag har ganska många igång som jag kan ta upp och skriva på och jag har en del som jag behöver få färdigt eller bara slänga. Dessutom har jag ju bloggen där jag har lagt till två fasta inlägg i veckan vilket gör att jag kan skriva dem när jag har tid och lägga väntande. Det är kommer ge mig mer tid om kvällarna. Givetvis ska jag skriva klart mitt bokmanus under året och helst även ha tid att gå genom det.

Städa. Jag ska bli bättre på att städa och hålla rent. Det här handlar om en stressfaktor och något som jag redan har börjat ta tag i. När jag blir stressad så är det städningen som havererar först. Vilket leder till mer stress och så är man inne i en ganska dålig spiral.

Det var i stort sett det hela. Det finns några till punkter men det är mer lösa funderingar. Det är inte några stora saker egentligen men det är saker som kommer göra mitt liv lite annorlunda och förhoppningsvis bättre på sikt. Och jag tror att även om jag var berusad när jag skrev ner dem så är det saker som jag funderat på över en ganska lång tid och därför kommer det vara lättare att genomföra dem. Det är fyra stycken men nyckeln till dem alla ligger i den första. Att få bort den dötid som jag spenderar framför en skärm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.