bjovel tipsar om Öströö fårfarm

Ett utflyktsmål att verkligen ta sig tid att besöka i sommar är Öströö fårfarm. Den ligger i Åkulla bokskogar mellan Falkenberg, Varberg och Ullared så är man i närheten, kanske varit på GeKås, så är det ett trevligt stopp. Jag brukar själv åka dit när jag har en eftermiddag ledig och ta det lugnt. Bara omgivningen med bokskogen är vacker och speciellt såhär nu på försommaren då allt är så intensivt grönt. Då kan man verkligen njuta där ute.

Allt kött som de säljer är från egna gården och de har samarbete med lokala producenter av bland annat ost. De har en gårdsbutik och även en hantverksbutik, där de säljer produkter som gjorts på gården eller som gjorts av andra lokala producenter. Visst det kostar en del att handla där men det är ju inte där man handlar varje vecka så någon gång kan man ju kosta på sig lite bättre alternativ. Men det är i första hand för atmosfärens skull jag åker dit.

När man ska fika där så får man fikat i en korg och sen sitter man i trämöblerna som är placerade runt den lilla bäcken som rinner över området. Där har man, om man vill, uppsikt över fårhagen där fåren går och betar och man kan gå in och klappa dem om man önskar. Vill man inte sitta ute så kan man sitta i deras brännvinskällare om man vill. En liten lokal i en gammal inredd stenkällare. Det var en vän som tog dit mig första gången och det blev en omedelbar favorit. Det är otroligt vackert där ute och man kan sitta där i timmar och njuta av den stillhet som finns där ute. I bland kör en bil eller två förbi på vägen utanför men det är inte något som verkligen stör. Det är en skön avkoppling från staden och vill man kan man åka på ett av deras fårsafari där man åker traktorsläp ut och får se de unga lammen när de går och betar.

När ni väl är där så glöm inte att äta ostkakan. Ni kan tacka mig sen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.