Bobby Bloom

Bobby Bloom, The Bobby Bloom Album

Bobby Bloom – The Bobby Bloom Album

Så var det dags för det första LoppisVinyl-inlägget för året. Den brunögde herren med en haka så kantig att den troligen kan skära glas heter alltså Bobby Bloom och hans debutalbum och tillika det enda album som kom från denna mannen i eget namn. Han hade tydligen en stor hit och det är spåret som ligger sist på skivan, Montego Bay. Han startade sin karriär i gruppen The Imaginations vilket bland annat ledde till att han fick chansen att spela in Pepsis reklamjingel. vilket ledde till en solokarriär som varade i en skiva. Han jobbade även om låtskrivare på skivbolagen Kama stura och Buddha.

Det är en ganska blandad skiva, där det svänger ganska bra ena stunden och senare är det väldigt lugnt och avskalat. Han har en djup och ganska behaglig röst även om han i vissa låtar går lite för lågt för att det ska låta riktigt bra.

Men det finns givetvis en anledning till att det bara blev ett soloalbum. Bobby Bloom led av depression och beroende av var man tittar på nätet så får man lite olika svar om vad som hände den 28/2 1974. Den svenska wikipedia sidan skriver att han tog sitt liv genom att av misstag skjuta sig när han rengjorde ett vapen.

På den engelska sidan kan man läsa att hans föräldrar inte tror att han var typen som tog livet av sig och därför ville man inte ha någon undersökning av hur det hela gått till utan nöjer sig med förklaringen att han höll på att rengöra ett vapen som gick av och dödade honom av misstag.

På en annan sida finns en intervju med Jeff Barry, som arbetade med Bobby Bloom på bland annat hans album och som också var den som stod som förmånstagare på Bobbys livförsäkring, där han beskriver Bobby som en ganska vild person som en gång körde sin motorcykel ner i sin pool och lät den ligga där. I den intervjun säger Jeff att det var i bråk om en tjej när Booby sparkade in en dörr och rusade in i rummet där hans rival satt och denne ska ha dragit sitt vapen. Personen som sköt ska sen ha försvunnit och aldrig hittats. Så man får väl kanske bilda sig en egen uppfattning om vad som hände den 28/2 1974.

En kommentar till “Bobby Bloom”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.