Bonnie Hayes with the wild combo

Bonnie Hayes

Bonnie Hayes with the wild combo – Good clean fun

Det jag frågar mig när jag lägger på den här skivan är att jag inte förstår att jag inte hört det här tidigare. Det har inte nått fram till mig och antagligen inte många andra heller. Men det är rakt, drivet och trevligt. Det är en skiva från 1982 och det är ganska mycket som för tankarna till Debbie Harry och Blondie.

Men det är mer popigt, i alla fall på utsidan. Blondie var mer mörka och det här är ljust och kul. Det är punkigt och soligt. Det finns en anledning till det, det är ett band från Kalifornien även om jag tycker omslaget ser brittiskt ut. Jag kan inte förklara det. Men det är så jag ser det.

Det är intressant att ett band som under 80-talet var stora i delar av USA har fått ut en skiva till Sverige som landat hos mig via en second hand butik. Bandet bestod av bland annat Bonnie Hayes på sång och Kevin Hayes på trummor. Det finns en bror till, Chris, som var gitarrist i Huey Lewis and the news och när Bonnie Hayes andra album släpptes så turnerade de som förband till just Huey Lewis.

Det är en skiva som är ett bra party soundtrack och omslaget är inte missvisande. Givetvis är det färgat av tiden då det släpptes och det är så glatt och poppigt som musik från Kalifornien under början av 80-talet ska vara. Det känns som om det inte finns något tråkigt alls. Det är pastell och kul hela vägen även om sista spåret på skivan tonar ut i några gitarrackord som låter som en ambulans som är på väg så kanske blev det till slut för kul.

Bonnie Hayes har inte försvunnit från musikscenen, i slutet av 80-talet så hoppade hon in i Belinda Carlisles band och följde med på hennes världsturné -88. Senare har hon turnerat med Billy Idol under dennes turné till plattan Cradle of love. Senare har hon givit ut skivor under eget namn, varit lärare på Standford jazz workshop och Berklee college i Kalifornien innan hon blev ordförande för låtskrivaravdelningen på Berklee i Boston. Det är en ganska lång väg från -80 talets glada dagar, men det speglar också att skivan har välskrivna texter och det kan vara därför som jag tycker om den. Men jag ställer mig frågan, hur kunde det här inte bli större?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.