Bröderna Djup

2016-05-26 20.04.19

Bröderna Djup – Ä i teress?

Jag minns tv från min barndom och jag minns Nygammalt. Bosse Larsson fanns överallt på den tiden. Stod han inte på Allsångs scenen så fanns han i Nygammalt studion. Där dök denna något udda grupp upp under slutet på 70-talet. Jag vill minnas att jag såg det där på tv. Men eftersom jag var två år när det sändes så tvivlar jag på mitt minne. Däremot har gruppen visats otaliga gånger på tv och på nätet kan man ju fortfarande se dem om man skulle vilja.

Det är bönder från Lidköping och från början var det de tre bröderna Pelle, Jonas och Gunnar som tillsammans med Ingemar Axelsson bildade gruppen. De tre bröderna hade spelat bandy tillsammans och det får en ju att undra vad det är med bandy och karriärer inom sången?

Tittar man på baksidan så sitter gruppen i en amerikanare. Och raggare går genom när man tittar på vad det är för låtar de spelat in. Det är covers på Elvis, Chuck Berry och Bill Hayley. Raggarkulturen finns med i titlarna som Raggar’n och Lierocken, men i övrigt låter det mer dansband över bröderna. Inget fel med det men det känns som att framtoningen blivit lite fel. Det är klart att det låter på ett visst sätt när man spelar på lie, räfsa och dragspel.

De tre bröderna kom ur en skara på 12 syskon där fyra fortfarande levde 2009. Det var en släkting till bröderna som skrivit till Bosse Larsson för hon tyckte de skulle få visa upp sig på tv. När de kom dit så var det ingen repetition det behövdes inte tyckte gruppen. Det var bara att köra. Och det gjorde de, så att det skapade ringar på det berömda vattnet. En man vid Bert Karlsson tog dem under sina vingar och albumet ovan som är deras deutalbum sålde 35000 skivor. Det ledde även till publikrekord i Örebro där 15000 kom för att lyssna på dem. Inte illa för ett gäng gamla bandyspelare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.