Bryta genom

I morse när jag kom till jobbet var det en stor härlig pöl i verkstan. Under natten har det snöat och regnat och det har letat sig ner genom taket och under dagen, i takt med att temperaturen steg, så blev flödet av vatten stridare. Det var väl inte riktigt den typen av välkomnande jag hoppades på när jag kom till jobbet. Det var däremot bara att bita i äpplet och gilla läget.

Det har gått i ett rasande tempo idag. Inför dagen så verkade den ganska okej. Det var innan allt som dagen hade planerat för oss hade uppdagats. Det känns som om jag mest har sprungit runt och jag är väldigt trött ikväll. Med 18000 steg så är det ju också så att jag inte har suttit still speciellt mycket. När jag efter jobbet funderade på vad jag hade fått gjort så insåg jag att det hade blivit en hel del gjort trots allt.

En kollegas far dog idag. Det är något så ofattbart stort att det inte går att föreställa sig. Även om han varit dålig en tid och nått en ålder som gjorde att det inte var en otrolig utgång så är det ändå en sak som får en att stanna upp lite och tänka till. Det är något naturligt men på något sätt så förväntar man sig att det inte ska hända de man har nära.

Zipper park

Många dagar har jag gått förbi det där gröna ögat utan att fundera så mycket på vad det handlar om. I min tolkning så är det en påminnelse om det som finns där under och det som kommer ta över om vi en dag skulle råka trycka på fel knapp. Det ligger där under och väntar på att få ta över.

Idag tog jag mig tid att kolla upp vad det handlar om. Det finns sju stycken lika dana öppningar runt om i staden som bildar en cirkel mellan stadens olika parker. Konstverket heter Zipper Park och är en påminnelse om grönskan i vårt förtätade samhälle.

Jag brukar ha lite svårt för offentlig konst men just den här tycker jag är trevlig. Det är också en trevlig påminnelse om att ljuset är på väg tillbaka nu och snart kommer den där grönskan inte bara finnas i konstverket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.