Då var det över

Det svänger fort i livet. Igår var jag tömd på energi och hade allvarliga funderingar på om jag var på väg in i den berömda väggen. Jag la mig tidigt och har sovit som en kratta. När jag vaknade hade jag huvudvärk och bihålorna var fulla med snor. Jag kände inte av att jag hade sovit ett par timmar extra. Jag funderade på att sjukanmäla mig men det blev inte så. Jag tog två alvedon och sen tog jag bussen till jobbet. Givetvis duschade jag och rakade mig och så innan givetvis. Men jag var inte så pigg. Onsdagar är normalt den sämsta dagen för mig. Då har jag precis haft två dagar med ettorna, som på grund av att de är nya är väldigt krävande i verkstan, och så kommer jag till en dag där jag har lektion fram till 15.50.

2016-11-30-17-43-35-2

Det kan i den stora världen utanför skolan där jag jobbar te sig ganska lökigt. Det är det inte. För det är en lång dag att ha lektioner och det är inte så att eleverna är supermotiverade och man blir mer och mer polis så att man ser att de gör något vettigt med sin tid. Det är inte det man vill vara.

Men ju längre tiden gick i dag, desto bättre mådde jag. Det var konstigt, jag hade misstänkt att jag skulle vara människa fram till lunch och sen ramla ihop mer eller mindre men det har bara blivit bättre. Det var skönt att känna sig pigg när man gick från jobbet. Det trodde jag inte i morse.

Sen var det dags att ta sig hem. Det är ju sista dagen på NaNoWriMo och det är skönt på ett vis men samtidigt lite trist. Det har varit skoj och chatten har varit trevlig att hänga i. Även om det blivit tunt med folk där i takt med att de klarade målet. På vägen hem så hämtade jag upp ett paket. Det ser ni ovan. I det fanns den här skönheten.

2016-11-30-19-10-44

Det är en penna som designades på 60-talet och den står sig än idag. Från början har jag haft ögonen på den för att köpa den när jag är klar med mina studier. Men så kom det där påfundet Black Friday och plötsligt var den där pennan helt plötsligt ca 30 procent billigare. Så den där pennan som kändes som väl dyr med sina dryga 1500 kronor blev plötsligt oemotståndligt billig. Eller ja billig är kanske inte ett ord man ska svänga sig med när det trots allt handlar om nästan 1000 kronor.

2016-11-30-19-11-38

Så jag skickade beställningen och när den kom idag så tänkte jag att det blir ju en perfekt present för att jag klarade av att skriva en historia som spänner väl över 50000 ord. Och den bara växer känns det som. Just ikväll funderade jag på om jag kanske ska dra ut på den och göra två böcker av det. Men det är en helt annan historia. Nu ska jag sätta mig och skriva med min Lamy 2000. Den är speciell att skriva med. Den är inte förlåtande, man måste hålla den rätt mot pappret annars händer inte mycket. Det är ju normalt med reservoarpennor men just den här är ytterligare ett steg svårare känns det som. Men det är en fantastisk tyngd i den. Metallgreppet för att den inte tappar balansen när man sätter hatten på baksidan när man skriver.

2016-11-30-19-12-37

Och materialet är svårt att beskriva. Den är gjord i makrolon och det har en textur från tillverkningen som gör den behaglig och varm att hålla i. Och det känns att det är en penna av hög kvalité. Man känner det när man tar i den. Den är så enkel och ändå så vacker. Jag kommer säkert ha mycket trevligt med den här pennan. Redan nu ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.