Det trodde jag inte

En dag med där saker och ting hände som jag inte trodde skulle hända. Jag skulle inleda arbetet med två nya kurser samtidigt för tvåorna och visst det var väl inte det roligaste de varit med om men när jag förklarade upplägget så köpte de det. Så idag har vi kört produktionskunskapshistoria. Där fick de i uppdrag att ta reda på lite fakta om svenska uppfinningar som på något sätt har påverkat industrin. Jag trodde inte det skulle få det genomslaget det faktiskt fick. Det var trevligt att se hur de arbetade med det. Det var ganska löst upplagt och de fick så pass mycket tid att arbeta med det att de kunde ta det lugnt. Säkert surfades det en hel del men de hade fått upp en hel del information som jag inte förväntade mig.

Östen med rösten, Piratkopia?

Kommer ni ihåg den här skivan? Det var ju ett fynd i Myrornas skivbackar som jag gjorde för ett bra tag sen. Jag försökte ju då få fram mer om vem Svante Rääf var. DJ 50 spänn tog upp det på sin Facebooksida och det var många som intresserade sig för historien men jag kom ingenstans. Jag mailade till Bert Karlsson som tydligen varit i kontakt med Svante Rääf men jag fick inget svar. Tydligen ogillar han datorer och mail och jag är inte jätteförtjust i att ringa folk.

Men så i dag hände något. Jag såg att det kommit något svar på Facebook och först tänkte jag inte så mycket på det för det händer ju en hel del under en dag på det där stället. Sen såg jag efternamnet på den som skrivit. Rääf. Då började hjärtat slå lite snabbare. Jag vet inte släktskapet, eller om de ens är släkt, och jag har inte frågat om lov så jag vill inte avslöja alltför mycket om vem det är men han kunde berätta att Svante Rääf i runda slängar pressade lika många piratskivor som han pressade legala skivor. Tydligen har det funnits ett rum på Grammoplast som Svante Rääf drev där det stod en press och bara körde piratskivorna. Han fick dock lagen efter sig och fick böter och 3 månaders fängelse för tilltaget. Tänk vad man kan hitta i backarna. Och vilka historier som finns.

Klocka

Häromdagen ropade jag in ett nytt fickur på tradera. Ett vackert silverur som kom fram idag. Så den tickar på och verkar hålla tiden bra. Det var ett tag sen jag gav mig in i budgivningar nu men den här la jag ett bud på och det räckte. Så nu har jag en vacker klocka till kvällen vinterbuffé med jobbet. Dags att hoppa in i duschen.

2 reaktioner till “Det trodde jag inte”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.