Duktigt

Jag har varit duktig idag. Det känns som att jag måste inleda med att skriva det. För i ärlighetens namn har det inte blivit jättemycket gjort. Men det jag hade planerat att göra har blivit gjort på den lilla tid jag var effektiv. Jag kan inte säga att jag vaknade utvilad i morse, det gör jag sällan när jag är förkyld, men jag kände mig lite piggare än i går kväll i alla fall. Det får man ju ta som ett gott tecken.

Sen fram till 12.30-13.00 någonstans hann jag med melodikrysset, plugga till kommande inlämning till universitetet och förbereda en lektion i ritningsläsning. Inte illa för ett täppt förkylningsmonster. Sen bar det av till apoteket för att inhandla nässpray och värktabletter. Så nu känner jag mig redo för vad som kan komma den närmaste tiden. Efter min runda till affären, där jag förövrigt köpte en kyckling jag dåraktigt tänkte mig att jag skulle ha orken att ta hand om idag, så har det inte blivit jättemycket gjort. Man kan sammanfatta det med att jag åt en liten lunch och sen lade jag mig på soffan. Där somnade jag till slut och när jag vaknade strax efter 17.00 insåg jag att jag var inte i form för att sätta en kyckling i ugnen. Så den får vänta till i morgon. Det blir smörgåsar med prickig korv till middag. Kanske lite bubbelvatten. När man är förkyld kan man ju lura sig själv att det är champagne och gåslever eller nåt sånt när man sitter där i pyjamasen.

Köpte ett par filttofflor, sådana där gubbatofflor som man skjuter in fötterna i. Ingen hälkappa på dem så de hasar lite härligt fram över golvet när man går. De är sköna och de håller fötterna varma samtidigt som de i färgen matchar nattskjortan. Man får ju inte glömma matchningen bara för att man inte har kommit ur nattsärken.

Kvällen kommer nog se ut på ungefär samma sätt som gårdagskvällen gjorde. Ett varmt bad, sen landar jag på rygg i soffan med Netflix på iPaden innan jag kryper ner i sängen och sover. Spännande liv verkligen. Men det är jag värd, ska ta ett glas starkt med mig i badet, det hjälpte en del igår. Man får passa på att göra sånt när man varit duktig. I morgon kommer rapporten inte vara lika munter. Det jag borde göra är, plugga, dammsuga, städa toa och tvätta. Jag förutspår att jag fixar pluggandet och dammsugandet. Resten får vänta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.