Dumheter

Så planen var att liksom igår ta mig in till stan för lite lunch och studier. Men det kändes att något var annorlunda idag. Jag såg inte fram emot det. Själva lunchen såg jag fram emot men inte studerandet. Jag gick och funderade vad jag behövde göra när jag ändå var nere på stan.

Det första jag gjorde var att gå in på Akademibokhandeln. Mest för att titta och det var inte förrän jag kom in som jag upptäckte att det ju faktiskt är bokrea just nu. Jag höll dock igen och plockade bara med mig två böcker från border med klassiker. Innan jag lämnade stan hann jag gå inom Halmstad bokhandel och där plockade jag till mig Cimamanda Ngozi Adichies Americanah. En fötfattare som om hon fortsätter skriva på det viset hon gör nu kommer dela bord med de andra två på bilden.

Jag lyckades klämma in en halvtimmes pluggande också. På den halvtimmen hann jag genom ett kapitel. Inte som igår när jag tog mig genom en halv bok på samma tid. Visst då läste jag tämligen översiktligt men jag mimms nog mer av det än av det jag läste idag.

Sen när jag kom hem tänkte jag att nu kan jag ta tag och plugga. Men då la jag mig på sängen istället. Och där blev jag liggande ett par timmar. Vet ni vad? Det var skönt och det kändes som att det var välbehövligt men det var dumt gjort. Nu har jag ännu mer som behöver göras i helgen.

Just nu sitter jag med lite mat på Lilla Oskar och har det egentligen oförskämt bra. Även om det finns annat jag borde lagt tiden på och även om jag gjort många konstiga val idag så är det guld värt att kunna stanna upp och få en god bit mat bara ett par hundra meter hemifrån. Ibland måste man njuta trots att man kanske inte borde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.