Effektiv söndag

Elvis låg på köksbordet, och Strindberg vilade huvudet på skivspelaren. Det var upplagt för en lat söndag. Givetvis kan jag inte låta sådant slappande fortgå så jag drog fram dammsugaren och förde lite väsen och väckte katterna från deras sömn. Sen har jag hunnit med att stryka tvätten från igår också. Jag är färdig med det som ska göras i hushållet.

Slökatt, Stanton, Skivspelare

Det hade varit skönt att bara kunna slappna av på det där självklara sättet som katterna kan. Hitta ett ställe att sova på och inte bry sig om om det är en skivspelare man vilar huvudet på eller om man är i vägen. Man bara slumrar till. Själv har jag inte riktigt tid med det. I helgen har det spikats upp saker i köket, det har handlats och det har städats. Ännu är det inte över. Idag ska jag köra ner och titta på HIF när de möter Malmö hemma på Olympia. Bara det gör att jag har lite svårt att sitta still, men jag ska stanna till på Väla och kolla om jag kan hitta en vettig väska utan hjul och teleskophandtag. Så det blir en eftermiddag utanför hemmet.

Köksvägg, Paris, Eiffeltornet, Druva, Tallrikar

Jag vet inte om det är för att det är nytt men jag har lyckats hålla i städningen ganska bra. Sakta men säkert så utökar jag den och istället för att bara dammsuga och skrubba toa en gång i veckan börjar jag nu se andra ställen där jag kan göra förbättringar. I går städade jag av mitt skrivbord. Visst till största del så skickade jag bara ner grejerna i lådorna men det är där de ska ligga och jag fick ett fritt skrivbord och gamla räkningar åkte i soporna. Köket blir mer och mer mitt favoritrum. Igår när jag var och handlade hittade jag tallrikshängare, något som jag letat efter länge. Så nu flankeras tavlan med Eiffeltornet som jag plockade från mormors hus av två tallrikar som jag fick av farmor. Ett par gamla Rörstrandstallrikar vars modell heter druva. Jag har ätit på de där tallrikarna själv en gång i tiden innan jag köpte mig en vardagsservis. Det blev en fin vägg och det bryter av bra mot det gråa på väggarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.