En bläckfläck

Just nu känner jag mig som en urvriden trasa. Det kan ju bero på många saker men en av de mest bidragande anledningarna är att jag sovit dåligt i två nätter. Det är i alla fall saker som inte hjälper till. Så i kväll ska jag hoppa i säng tidigt. Helst vid nio. Om det går. De senaste kvällarna har det varit planen men så har något kommit emellan och så vips så är klockan halv elva. Det är inte så skönt när klockan ringer strax innan fem. Något som jag förvisso skulle kunna ändra lite men å andra sidan kan det vara skönt i morgon. Då kan jag hinna träna innan jag äter frukost och så är det gjort liksom.

Idag klarade jag av pass 11/55. En femtedel avklarat och det är ju inspirerande. Om jag håller den takten jag gör nu så är jag klar två veckor innan jul. Vilket innebär att jag borde få in 65 pass innan jul. Det är inget jag sätter som målsättning dock, jag håller fast vid mina 55 pass. Det kommer ju dagar i Kalmar och en fest på vägen så det finns risk att jag kommer få nytta av de där passen jag ligger före.

Idag låg det en penna och väntade på mig på hallgolvet när jag kom hem. En Monte Rosa av Montblanc. En fin penna som dock ser ut att ha åkt med spetsen ner i golvet någon gång men den kan nog funka ändå. Enda problemet är att den var full med gammalt intorkat bläck så den får ligga i blöt över natten, minst, så kanske jag kan testa den sen. Det ska bli spännande. En penna från 50-60-talet, en billigare variant som sågs som en skolpenna. Det är ändock en Montblanc vi pratar om och den modellen har ett rykte om sig att vara trevliga att skriva med. Vi får väl se hur den känns när jag får bläck i den.

Jag har pluggat lite idag, men det går trögt. Det är en del som ska skrivas, bland annat loggbok. Det är bara det att det ska kopplas till yrkesidentitet, yrkeskunnande och yrkesdidaktik samt hur detta kan ta sig yttryck i skola och bransch. Jag började skriva tre rader och sen kom en annan tanke in i mitt huvud. Då insåg jag att idag inte var rätt tidpunkt för att börja på det, istället plockade jag upp boken som vi ska koppla det till. Den höll på att knocka mig totalt. Ögonen gick i kors efter ett par meningar. Så nu är det nog färdigt för idag. Dags att leta upp kudden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.