En bra dag

Jag fick fundera både en och två gånger innan jag inspg att jag inte behövde ta hem jobbdatorn idag. Det var ett tag sen det hände nu att jag slapp det, det är ofta att jag har någon planering eller att jag ska göra något till mina studier och då är det trevligt att ha en dator som inte tar en halvtimme att starta. 

Så nu har jag ätit och till och med pluggat en stund. Men jag höll på att somna här i fåtöljen med boken i handen. Först tänkte jag kasta mig på soffan och försvinna i Netflix-träsket men när klockan knappt hade passerat 18.00 tyckte jag det var lite tidigt. Något mer konstruktivt borde jag väl kunna prestera idag. Så nu sitter jag här och skriver. 

Jag har fått undan en hel del saker som hopats över mig på jobbet. Även om jag haft elever har jag kunnat arbeta undan småsaker, fixat med beställningar och gått genom prov med elever. Det är så skönt med sådana dagar. I morgon åker eleverna iväg på studiebesök och just nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Det finns mer planering att göra och så ska jag ha ett möte med min VFU-handledare. Det är ju så att från och med denna dagen är jag ute på VFU eller praktik som man också kan kalla det. Det är ju lite svårt att ställa om från arbete och helt plötsligt se det med studentens ögon. 

Har jag lite tur kan jag få klart min lektionsplanering till torsdagen under arbetsdagen i morgon. Då skulle jag kunna lägga lite tid på att plugga i morgonkväll igen. Det behövs för jag känner inte så stor motivation att öppna böckerna just nu. Nu är det inte inlämning förrän vecka 10 men jag vill ju inte rusa genom uppgifterna och sitta och plåga mig hela nätterna sista veckan. Men nu börjar praktikperioderna komma igång vilket gör att jag kommer få lite tid till att plugga. Även om jag då ska lägga en del tid på just VFU saker. Men som sagt, det finns 24 timmar på ett dygn och det gäller bara att använda dem rätt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.