En bra dag

Jag fick inte så mycket gjort på jobbet idag och det som skulle blivit gjort blev inte av på grund av en sjuk elev. Det kunde blivit en kass dag från början. Jag stod i hallen, fullt påklädd, och funderade på om jag inte skulle tagit bilen ändå. Men jag bet ihop och gick till jobbet.

Väl framme så insåg jag att det stod en topp innanför dörren som jag lovat att titta på. Problemet var bara att den var för stor. Det fanns inte en chans att vi skulle få upp den i någon maskin och klara av att köra den. Så det var bara att traska iväg till fordon och berätta som det var. Tänkte att det är ju bra om de får veta sånt så fort som möjligt. Men det slog tillbaka på mig. När jag skulle gå där ifrån så kom en annan lärare och frågade om jag kunde titta på en grej. Så nu har jag lite annat jobb att göra. Men det är å andra sidan lättare arbete och något som kommer att gå bra när jag bara får fram en ritning på det.

Julstämning

Dagens bästa insikt fick jag när jag hörde att två av eleverna i tvåan har praktik den här veckan också. Det betyder att jag inte kan dra igång produktionskunskapen på torsdag som jag hade planerat. Jag får skjuta det en vecka helt enkelt. I och för sig är jag förberedd och så men det är inte så dumt att få en extra vecka på sig att slipa på materialet. Och det är inte så dumt att helt plötsligt inse att jag just nu, denna veckan har allt under kontroll. Jag behöver inte oroa mig speciellt mycket för något som ska ske denna veckan. Jag hinner med jobbet, studierna och kan till och med njuta av en kväll på fredag med öl och grillat.

Det firade jag med att köpa vörtbröd med russin, julmust, pressylta och julskinka när jag gick hem. Det fick bli min middag. Nu sitter jag här och försöker komma ner lite, jag har inte riktigt förstått att jag inte behöver stressa och inte måste plugga som en galning. Så kvällen får bli vigt åt ett varmt bad och lite slött bläddrande i en av de böcker som vi ska läsa till nästa uppgift som ska göras till universitetet medan jag lyssnar på lite ny musik, mer om det på fredag. Sen ska jag i säng tidigt.

En kommentar till “En bra dag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.