En hård vecka

Det blev fredag till slut och här sitter man med ett glas vin som om allt är som vanligt. Men det är allt annat än vanligt. Är det någonsin vanligt egentligen? Det har varit en vecka som har prövat mitt sinne rejält. Från en praktikplats som plötsligt kom på att man inte är arton år när man går första året på gymnasiet och då kan man ju inte praktisera hos dem. Med lite panik i rösten lyckades jag ordna det med ett samtal till en vän och före detta kollega och lärare. Det är skönt med sådana kontakter. Ironin i det hela är att nu fick eleven den praktikplats han ville ha från början.

Så efter ett väldigt tufft innebandypass så kommer man hem med värkande benhinna och träningsvärken sprutande ur öronen och läser att Robert Strängen Dahlqvist är död bara 40 år gammal. Jag ska inte sticka under stol med att jag hade dålig koll på honom. Men jag vet att han var vän med goda vänner till mig och det gör ju att jag reagerar. Och det är alltid tragiskt när en person går bort så ung. Ännu har inget sagts om vad som hänt men spekulationerna är igång. Så nu sitter jag och lyssnar på Hellacopters där han spelade gitarr.

Det som verkligen tog musten ur veckan är mordet på Albin som skedde här i Halmstad för tre år sen. I veckan har man kunnat följa hur polisen fått upp ett nytt spår och sen även gripit en man som nu är tjugo år gammal. Han har dessutom erkänt att han var den som tog Albins liv. Jag fick veta att den som var gripen troligen var en elev som gick på Industritekniska programmet när jag började där. Jag träffade honom ibland, det var ingen elev jag undervisade, men på något vis så blir alla som gått på programmet under min tid mina elever. Det kom som en chock och jag hade svårt att koncentrera mig under personalfysen i går. Båda de här sakerna har fått mig att börja fundera på psykisk hälsa.

Så det kändes som att jag behövde den där urladdningen som innebandyn gav. Lilla salen och bara sju man så det gällde att alla slet, speciellt när man var i det laget som inte hade några avbytare. Jag kommer sova som en stock i natt men frågan är om jag kommer upp ur sängen i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.