En ljusglimt

Dagen är över och jag har landat på hotellrummet för en stunds pustande och för att lite grann smälta dagen. Det känns inte fullt så hopplöst som det gjorde igår. Igår funderade jag mer än en gång på om det här verkligen var för mig. Idag har vi blivit indelade i mentorsgrupper och ur den i olika projektgrupper. Det känns skönt att veta att de som är i min projektgrupp har i stort sett samma tankar som jag själv. Hur ska det här gå till? Var hittar man det? Hur ska vi tolka det här? Kort uttryckt är det skönt att veta att man inte är ensam om att inte veta.

Dagen har handlat en del om skrivande. Det är ju något jag inte har några större problem med, men nu handlar det om akademiskt skrivande och då kommer det ju en hel del regler in i bilden. Men regler är bra, det ger mig en ram och jag får ett rätt och ett fel.

Dagens avslutande seminarium tog upp ämnet ”Yrkesutbildningen i ett historiskt perspektiv”. Med där var en kvinna från Rostocks universitet som berättade om hur de tyska yrkeslärarutbildningarna ser ut. Det var riktigt intressant.

I morse skrev jag att jag hade sovit gott. Vi får väl se hur det blir med den saken ikväll. Rummet jag har fått har fönstret ut mot gatan. Jag bor på andra våningen och på första våningen ligger Bishop’s arms. Deras uteservering är alltså rakt under mitt fönster. Igår var det torsdag och därför kan man ju tänka sig att det var ganska lugnt. I kväll är det fredag. Det kan bli en aning mer ljud där nerifrån då. Men som allt annat så kommer det säkert att lösa sig.

Nu ska jag försöka hitta något att äta. det lutar åt att det blir här på hotellet i Lagerlunden även ikväll. Maten och vinet var gott. Men det blir inte trerätters ikväll. Riktigt så bra lön har jag inte fått än.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.