En spark i röven

Det har varit en seg dag. Jag stängde av klockan i morse och vände mig om och sov vidare. Jag såg ingen anledning att gå upp klockan sju. Jag sov till halv tio och tog mig ur sängen mer eller mindre för att hinna fixa kaffe innan melodikrysset drog igång.

Under tiden jag löste krysset så tänkte jag att det hade varit gott med lunch på Espresso House. Nu kan man tro att jag är sponsrad av dem med tanke på hur ofta jag nämner dem men så är inte fallet. Jag gillar bara stället. Även om det är hutlöst dyrt. Det ligger nära och är tämligen anonymt så jag ser det som trevligt att gå dit och bara sitta av en timme eller så.

Men det kom ett skypesamtal mellan. Det är ju dags att ta studieuppgiften från det enskilda till att göra en paruppgift av det. Och då skulle det diskuteras hur vi skulle lägga upp arbetet. Jag kan ärligen säga att jag inte var speciellt upplagd för det idag. Det blev ett konstruktivt samtal och vi kom fram till minsta motståndets strategi. Det återstår ju och se hur den funkar men det ser lovande ut nu i alla fall.

Melodikrysset

Sen var det dags för mig att hoppa i kläderna. Fram till klockan ett hade jag ännu inte satt på mig kläder utöver ett linne och en morgonrock, vilket är min standarduniform här hemma. Och så undrar jag varför jag är singel. Hur som helst så gick jag iväg mot Eurostop och en fika. En fika som inte blev av. Det var för mycket folk för att jag skulle kunna sitta där och njuta. Så jag fick handla lite nödvändigheter och gå hem igen.

På vägen hem kände jag någon form av ångest. Jag tyckte jag hade hur mycket måsten som helst som väntade där hemma och jag ville inte gå hem. Jag funderade på att ta en skräpdag och bara gå hem och lägga mig på sängen, men någonstans insåg jag att det skulle vara kontraproduktivt och att jag skulle känna mig mer pressad i morgon.

Jag beslutade mig för att boka en tvättid. Det brukar vara ett bra sätt att få igång mig. Då har jag en timme i stöten som jag måste göra något med. Då kan jag lättare komma igång med studier eller jobb. Så jag fick tag i en tvättid och det har funkat ganska bra. Jag får fortfarande sparka på mig själv för att verkligen göra något men å andra sidan har jag fått mer gjort än jag hade i mina tankar att jag skulle få gjort idag. Det känns skönt men ändå känner jag att det är en jävla skitdag. Utan någon som helst anledning. Men å andra sidan, när jag om en liten stund hämtat tvätten i källaren så kan jag drick öl och whiskey och bara tycka synd om mig själv. I morgon är en annan och förhoppningsvis bättre dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.