Ett stycke

Det var alltså måndag när klockan ringde i morse. Elvis hade redan strax innan klockan ringde börjat vandra omkring i sängen för att väcka mig. Där och då förnekade jag att det var morgon och vände på mig. Lagom till att jag slöt ögonen så gick klockan igång. Snabbt var jag framme och snoozade även om jag någonstans insåg att det var dödsdömt. Måndagen var kommen.

När jag väl hade släpat mig ur sängen var allt ganska okej. Även om jag gärna hade stannat kvar en timme eller två under täcket. Sådan respit ges dock icke. Jag har återigen börjat drömma om en mekanisk väckarklocka. En sån som tickar och som det definitivt inte finns någon snoozeknapp på. Jag tror det är bra att komma upp direkt när det är tänkte och inte en kvart senare.

Dagen har gått sakta framåt i en varm stilla lunk. Just nu strålar solen rakt mot lägenhetens persienner och här sitter jag och svettas. Det finns ett tunt molnskikt där uppe men det skyddar näppeligen. Istället är det varmt och det är snart läge att plocka bort täcket ur sängen.

Jag skulle plugga idag. Värmen gör så att jag inte känner att det är den bästa strategin som finns. Lockande tankar om att skjuta upp det till en sval helgmorgon men jag vet hur det blir. Då kommer jag sitta stressad och pressad för att få ut visdomen ur böckerna.

Istället landade jag i fåtöljen med en banan, det nya kvällsgodiset är frukt i alla upptänkliga former, och det senaste avsnittet av Silicon Valley, allt för att fly studierna. När avsnittet var slut välkomnade jag grannens musikala inslag när han drog igång något som bäst kan beskrivas som Nu metal på ganska hög volym. Det fick mig att börja fundera på vad som ska bli veckasn #LoppisVinyl. Jag hade fram två skivor och har väl redan bestämt vilken det blir, även en skiva längre fram är bestämd.

Studierna har gått sådär. Jag skrev ett stycke i alla fall och nu har jag nästan en halv sida. Av tre. Fortsätter jag så här så kommer jag vara färdig runt midsommar. 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.