Faller

Allt prat om att det bara är de som har pengar som kommer hit som var för ett tag sen. Att vi skiter i de allra svagaste och de med allra störst behov av asyl och skydd. Den där muren vi byggt och som Danmark så bekvämt bygger vidare på gör det ännu svårare för de som verkligen behöver skydd att verkligen få det. Rätten till asyl monteras ner steg för steg. Ju längre bort de finns desto mindre behöver vi tänka på dem. Det är ju där borta. Det angår inte oss. Längre.

Strindberg

Katterna bryr sig inte så mycket. Inte om något, och jag börjar undra om jag dragits med i deras dygnsrytm. Jag går från sängen till köksstolen och sen blir det fåtöljen en stund. Hela tiden funderar jag på saker jag borde göra. Jag borde verkligen ta tag i studierna. Men de springer ju inte i väg så det kan vänta. Jag kanske borde stryka den där tvätten som jag tvättade häromdagen. Det springer ju inte heller någonstans. Och så går det vidare, till mer eller mindre viktiga saker som jag skjuter upp. Som att handla till exempel, varför ska jag göra det just nu? Eller rättare sagt så vet jag att jag vill ha det gjort idag men jag skjuter på det så att jag inte får något annat gjort.

Men det blev lite annat gjort idag. Jag gick för att kolla upp en bok på Högskolebiblioteket. Upptäckte att de har stängt till och med den 6/1. Så jag fick traska hem igen. Jag fick ju i alla fall en promenad på köpet alldeles gratis. Landade i soffan. Kollade klart på Gangsters och Gentlemen, jag gillade första boken men andra boken och den borde jag nog läsa om. Den andra är jag inte så förtjust i. Serien var bra fram till fjärde avsnittet, det kändes som att det tappade fart. Eller så var det jag som gjorde det.

Elvis

Katterna gillar att ligga på förstärkaren. Den blir varm så där kan de ligga i timmar och sova. Det händer att de ramlar ner från den ibland. De verkar ha de så skönt att de flyter ut och så flyttas tyngdpunkten och helt plötsligt så är de på golvet. Elvis gjorde det idag. Han ville inte kännas vid att det hände. Han bara gick iväg som när man glattar på en isfläck på stan och man gör allt för att bara agera som om det var helt naturligt och så fortsätter man på sin väg. Elvis hoppade upp och la sig där en stund senare. En halvtimme efter första gången (idag, det har hänt flera gånger tidigare) så ramlar han ner igen. Nu ligger han där ännu en gång och vi får väl se hur det utvecklar sig.

Det är konstigt det där med ID-kontrollerna. De som tidigare förespråkade stängda gränser för att man skulle satsa mer på att hjälpa i närområdet är tysta nu. Men det är klart, nu har de fått som de vill och behöver inte låtsas som att de verkligen vill hjälpa.

En kommentar till “Faller”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.