Flitens lampa

Detta blir en tuff vecka. På söndag ska nästa arbete lämnas in. Jag har en del läsning kvar och jag ska försöka visa i ett arbete på 3-4 sidor att jag läst den litteratur som ska läsas, förstått den och kan resonera kring den. Verkar enkelt och bra va? Men när det handlar om utbildningsreformer och annat skoj så är det inte alltid så enkelt att hänga med i svängarna.

Studier, Levande ljus, kväll

Så här trevligt har jag alltså haft det ikväll. Levande ljus och grejer. Anledningen till det är ju att jag inte blivit färdig att låna hem en slagborr så jag kan sätta upp en taklampa. Som det är just nu behövs det ju inte heller. Jag kan studera fram till sena kvällen utan problem. Funderar på att leta upp en fotogenlampa eller liknande. Lite trevligare än glödlampsljus. Å andra sidan är det bra mycket mer brandfarligt och med tanke på katterna som hoppar upp och ner på bordet så kanske jag skulle ta tag i det där med slagborren. Vi får se. Mina kvällar kommer nog se ut som ovan den närmaste tiden. Understrykning och klistrande av Post-it lappar med små anteckningar på.

I morgon kommer de och ska lyfta in den nya svarven i verkstan. Klockan sju ska vi vara där och se till så det blir rätt. Efter lunch när jag har lektionsfritt ska jag försöka hitta någonstans att sitta och plugga. Kanske får det bli en tur till biblioteket. Där får man ju sitta någorlunda ostört i alla fall. Det är nackdelen med att ha kontor mitt i verkstan. Man blir synlig för elever som behöver hjälp. Vilket normalt sett inte är några problem, men när man vill ha lugn och ro så blir det bekymmer.

Men det är en fråga för morgondagen. Nu ska jag hitta någon komediserie att se ett eller två avsnitt av så jag får rensa skallen från gymnasiereformer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.