Förhinder 

Klockan blev visst nio. Det var inte riktigt planerat. Jag hade planerat att gå till jobbet idag. När jag vaknade så blåste det storm och regnet piskade mot rutan. Jag valde dock bort bilen och tog bussen. Väl på jobbet hade jag tänkt mig en ganska lugn förmiddag där jag kunde förbereda mig för mötet med min VFU handledare på eftermiddagen och morgondagens lektion. Det blev inte så. Jobbet kom mellan och vips så var hela förmiddagen borta. Bara på småsaker som kom mellan. 

Så fortsatte dagen, men jag får säga att jag tyckte att mötet med min VFU handledare blev bra. Fick ett tips om att använda google classroom för att lägga ut inlämningsuppgifter och få ut information till elevgrupper. Jag hann få lite planering inklämt också innan jag tog tag och planade en topp som en kille kom med. Jag hade inte behövt göra det men jag ville i alla fall komma igång så det inte bara blir liggande. 

Sen skulle jag ju då gå hem. Det blev en tur till Myrorna först för att kolla skivutbudet innan jag vandrade hem. Efter lite mat så var planen att jag skulle kolla lite snabbt på om jag kom ihåg hur google classroom funkade. Och sen skulle jag plugga. Jag kom ihåg mitt lösenord och jag kunde lätt lägga till ett klassrum. Sen skulle det läggas till en uppgift, då blev det lite klurigare. Men till slut hade jag löst det, tror jag i alla fall, jag får se i morgon hur det ser ut när jag kan se det ur ett elevperspektiv. Sen kom nästa fundering. Hur kommer eleverna åt det? Det får bli en fråga för morgondagen för plötsligt var klockan alltså 21.00. Det var då jag tänkte lägga från mig böckerna ikväll men då var tanken att jag skulle pluggat lite också. Men kommer jag bara igång med det här google classroom så kan det nog hjälpa mig en del. 

Det hade varit skönt att fått pluggat lite ikväll, men trots allt har jag fått en hel del gjort idag. Mer än jag hade planerat men samtidigt så var mycket av det som blev gjort sådant som jag inte hade planerat. Det var sånt som bara hände och som behövde lösas. Igår när jag körde hem tyckte jag att jag hade haft en bra dag. Idag har dagen som skulle bli ganska småputtrig och rrevlig varit fullmatad. Detta trots att eleverna jag skulle haft var på studiebesök hela dagen. Det svänger fort på jobbet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.