Förkylningens återkomst

Jag tänkte att det inte var så farligt när jag började nysa igår. Tänkte att det är bara en sån grej som kommer och sen försvinner över natten. Natten blev inte så roligt trots att jag var rejält trött när jag gick till sängs.

Benen har börjat svullna upp, jag har ju suttit still en hel del och jag har inte direkt ätit och druckit hälsosamt så en del vatten har jag samlat på mig. Det ledde till att jag la en kudde under fötterna innan jag somnade. Sen vaknade jag vid ett eller så och var tvungen att gå på toa. Nästa gång var vid tre. Samma sak. Men då kunde jag plötsligt inte somna om igen. Jag vandrade runt en stund i lägenheten, satte mig i fåtöljen. Tills det var dags för toa igen. Då började en konstig känsla krypa i kroppen. Jag var orolig för något. Jag kunde inte slappna av. Jag försökte ta ett par djupa andetag men det hjälpte inte. Jag tände lampan och ställde mig i dörrkarmen. Ljust hjälpte lite.

Sen försökte jag lägga mig igen. Det var ingen hit. Jag kunde inte ligga still. Ett tag funderade jag på att ta en promenad. Allt för att komma ut. Men jag stillade mig. Plockade fram telefonen och kollade youtube en stund tills jag kände att andningen var normal igen. Jag hatar att vara förkyld! Visst man skulle nog kunna kalla det för ångest och att det är för att jag sovit dåligt flera nätter i rad och har en stress över både skrivandet och träningen just nu. Men i grunden är det förkylningen som gör att jag inte kan andas ordentligt. Den gör att jag inte kan träna. Så utan den hade ett stressmoment varit borta. Då hade jag kunnat träna och då hade jag fått lite syre till hjärnan och det är det jag tror är felet om varför jag stressar över skrivandet när jag ligger flera dagar före.

I morgon ska jag upp tidigt igen. Jag hoppas jag kan cykla till jobbet men det beror lite på hur jag känner mig. Till jobbet ska jag. Jag måste ha lite stimulans från andra än de som hänger i skrivarchatten. Lite riktiga människor. Ett glas julmust. Det är vad som återstår av dagen. 19017 ord är skrivna. Det gör att jag ligger bra till fram till typ lördag. Med andra ord har jag tid till att plugga och ta det lugnt. Jag ska bara inse det också. Är inte förkylningen bättre i morgon blir det ett nytt bad med whisky. Måste bara komma ihåg att köpa mer whisky i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.