Första brännan

Värmen har exploderat, det är inte någon nyhet. Alla som varit vid medvetande har insett att det blivit väldigt varmt väldigt fort. Jag hade tänkt plugga idag och i ärlighetens namn har jag gjort det också. Först skulle jag bara ut och cykla efter lite zoner.

2016-05-07 13.33.55

För bara några veckor sedan snöade det och idag tog jag på mig shorts och en kortärmad skjorta innan jag begav mig ut. Det som var tänkt att bli en runda på en timme eller två slutade på minst fyra timmar. Kryssande mellan olika röda prickar på kartan för att göra dem gröna. Målet var 50 zoner men när jag kom upp mot 45 så började ett par andra ge sig in i leken och plockade tillbaka en del av de jag redan tagit. Så det blev 47 till slut. Bra nog och jag skulle ju som sagt plugga också.

Så jag stannade till och handlade lite saker för en något sen lunch och begav mig hemåt. Än hade inte solen kommit runt till balkongen så jag kunde sitta där och andas ett tag. Det var skönt att sitta där med inglasningen öppen och bara njuta av svalkan. Men jag hade ju studier som väntade. Jag kollade upp igår vilken uppgift jag borde börja med och böckerna låg redan upplagda på skrivbordet. Jag tog den översta.

För att uttrycka det milt så finns det böcker som är intressanta och som gör att man vill läsa dem. Det finns också böcker som på ytan verkar intressanta och som jag nästan ser fram emot att läsa men när jag öppnar dem visar det sig att de nästan inte vill att man läser dem. De känns tråkiga redan från början. Det ledde till att jag lade undan boken igen. Jag tog inte nästa bok i högen och jag tvingade inte mig att läsa den där tråkiga boken.

I morgon när jag är på jobbet ska jag skriva ut uppgiften så jag kan hålla lite koll på vad det är jag ska ha ut av böckerna också. Då kan jag kanske få viss behållning av de tråkigare böckerna också. Jag måste komma igång. Det är inte lång tid till nästa träff så det gäller att ligga i. Sen har jag en tanke att försöka läsa så mycket uppgifter jag kan i början på sommaren så jag kan få lite sommarlov också. Vi får väl se hur det går med den saken.

En sak vet jag. Min lilla cykeltur har givit mig en rejäl solbränna. Är snyggt röd om armarna just nu. Grattis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.