Gammal goding

Vaknade tidigt i morse ur en mardröm. Kände mig trots allt utvilad och klev upp strax innan sju. Det var bara en halvtimme innan jag hade planerat att gå upp. Så jag fick en lugn frukost fram till melodikrysset började och sen blev det en löptur.

Soligt, Panamahatt

Vädret lockade till att slappa på någon skuggig bänk men en tom mage och en tom kyl är en bra drivkraft att vandra iväg till affären. Jag har lyckats få in en vana där jag med jämna mellanrum går ut med glas, papper och liknande. Det blir inte längre stora högar som bara blir omständliga att ta med sig. Så har jag också börjat göra med pantflaskorna. Förut använde jag dem som sparkapital och när det blev knapert någon gång kunde man åka och panta och få ett litet tillskott. Men inte nu längre alltså.

2015-08-22 16.24.49

Tog fram en gammal goding idag. Jag hade en falukorv liggande i frysen och jag fick för mig att det skulle göras korvstroganoff av den. Då är det bra att ha den där boken till hands. Det var precis lika gott som jag mindes det, men istället för mjölk och kaffegrädde körde jag i ren grädde i den. Det kan ju gjort en del av upplevelsen. Sen satte jag i mig en försvarlig portion.

Men det var jag värd efter den här dagen. Upp tidigt, löptur, handlerunda, skrubbat toa och dammsugit. Jag har lyckats trycka in lite brevskrivande där också. Så nog var jag berättigad en rejäl portion korvstroganoff med ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.