GeKås levererar

Jag bestämde mig för att under gårdagen ta en tur till Ullared. Det är inget jag gör med speciellt jämna mellanrum men nu var kalsongkvoten nere på sådana nivåer att det var befogat med ett besök i varuhuset. Det jag inte riktigt tänkte på var att det var lönehelg. Det innebar att det var väldigt lite parkeringar lediga när jag kom upp vid halv ett tiden.

2016-05-29 16.08.47

Ett av köpen blev skivan ovan. GeKås har på senare år skaffat sig en skivavdelning med ett tämligen brett utbud av nypressad vinyl. Sådana skivor som de säljer kan vara svåra att få tag på till vettiga priser på begagnatmarknaden och jag brukar köpa en skiva när jag är där. För 169 riksdaler blev jag igår ägare till Metallicas Master of puppets.

Men det bästa köpet jag gjorde var en kam till katterna. Först stod jag och höll i en karda men jag valde bort den till förmån för en kam med olika långa spröt som dessutom roterar. Det skulle tydligen vara väldigt bra. Och jag kan ju säga att den kommer ner rejält i Strindbergs päls och jag har fått ut en hel del av de tovor han har på grund av underpäls som inte släpps av ordentligt. Han är allt annat än glad över att jag kammar honom men jag tror att han tycker det är skönt när det är över.

Idag var det då dags att ta tag i studierna igen och det har gått bra. Ett tag satt jag och ville dunka huvudet i skrivbordet men sen släppte det och jag har fått i hop nästan två sidor. nu ska jag bara binda ihop det och få till några sista pusselbitar så är det klart. Det känns som att jag kan gå över till att försöka läsa in mig på den andra litteraturen också. Det ska nog gå bra det här.

Sen tog jag ett förhoppningsvis bra beslut, men et tbeslut jag nog kommer hata mig själv för i morgon. Jag gav mig ut och sprang. Eller gåggade blev det mer. Med tanken på att köra lite Turf och springa mellan zonerna och på så vis få till naturliga andningspauser så gav jag mig iväg. Fram till första zonen var det inga direkta problem. Men sen tog det emot. Speciellt när jag skulle upp för den gamla tippen.

Det slutade med att jag istället för att springa mellan varje zon, siktade på att springa varannan låt och då gick det lättare. Men jag var lite liberal när det kom hur jag bedömde om låten var slut eller inte. I alla fall på de låtar då jag skulle springa. Jag tog mig runt 5km i alla fall. Det är jag glad för men tiden jag gjorde det på imponerar inte på någon. Det tog en timme. Målet är att jag ska ner på 40 minuter ungefär över sommaren. Nu i början blir det bara två pass i veckan. Söndag och torsdag. Men jag kommer öka på det till att även gälla tisdagar. I alla fall hoppas jag det. Vi får väl se hur kroppen svarar på det här.

HIF förlorade idag. Det betyder att den där skrocken jag känt kan jag skita i. Nu är det i och för sig EM uppehåll och sen ska jag förhoppningsvis kunna se lite matcher på plats. Det är lite sorgligt att jag inte kunde se matchen på plats då det var matchen då Christoffer Andersson slog Rio Kalles matchrekord och spelade sin 350e match i den röda tröjan. Det är stort och jag trodde aldrig att någon skulle göra det. Målvakter brukar ha en längre livslängd i fotboll. Men Stoffe fixade det. Synd bara att han inte fick kröna det med en vinst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.