Grått

Det såg trevligt ut när jag tittade ut i morse. Det såg blött ut. Helt annorlunda än gårdagens igenfrusna bilar. Det var dock något helt annat när jag väl kom ut. Nog hade det varit blött ute någon gång under kvällen före, men sen hade det blivit kallt. Med andra ord var det rena isgatan ute. Tack och lov hörde min kollega av sig och frågade om jag ville åka med till jobbet. Det kändes skönt för det skonade mina stackars ben lite. Risken hade ju varit att man helt plötsligt legat på häcken och fått åka och gipsa något.

Halmstad slott

Eftermiddagen var däremot dimmig och fuktig så när det blev dag att gå hem så var det en ruggig eftermiddag. Dimmigt och tungt. Jag kan verkligen uppskatta sådana dagar. Jag tog en liten omväg hem. Istället för att ta den rakaste så tog jag för en gångs skull vägen längs hamnen. Jag vet, i våras gick jag alltid där men sen har jag börjat plugga och det är fokus på att komma hem så fort som möjligt. Det kom en sån där ståpadlare och kämpade på uppför Nissan och han hade ju i alla fall god motivation för att hålla balansen, jag kan inte tänka mig att vattnet var så där härligt varmt.

Halmstads hamn

Dimman kom in från havet och i hamnen löstes silotornen upp i det grå. Det var en väldigt höstlik känsla över det hela och man ska väl vara glad att det är så här i december. Det kunde ju varit en massa snö och annat sånt där mindre roligt. Förvisso är det ju så att då skulle det troligt inte vara glashalt om morgonen heller men det är smällar man får ta. Det kanske är dags att köpa broddar?

En kommentar till “Grått”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.