Gravöl

Dagen började ganska bra. Jag vaknade tämligen pigg och såg fram emot att komma igång. Men det började kastas grus i maskineriet redan från start. Min iPad som jag använder på morgonen till att läsa tidningen var mystiskt nog urladdad, så jag fick göra det i telefonen istället. Det är ju inget större hinder men det är lättare i paddan.

Gravöl

Det var en hel del saker som skulle med till jobbet idag och jag bestämde mig tidigt för att ta bussen. Ute föll ett snöblandat slask och det kändes helt enkelt rätt. På bussen träffade jag en gammal elev jag hade när jag jobbade på Lernia. Det var trevligt givetvis och likaså oväntat.

Det började bra på jobbet. Jag var pigg och eleverna var på gott humör, så när jag stod där och höll lektion och vi skulle ta en liten paus så såg jag i ögonvrån att fordonsläraren med elev stod utanför klassrummet. Det var inget muntert besked de kom med. Fick veta att toppen är sprucken och den läcker fortfarande rejält med kylvätska.

Sen dess har dagen varit mörk. Jag gick bort och tittade till den, den var utkörd på gården och det är märkligt att jag som aldrig varit någon bilmänniska har så starka band till just den här bilen. Domen var hård. Det bästa är att hitta en annan bil. Vill jag försöka rädda den är det en utbytesmotor som är det bästa alternativet. Den typen av pengar kommer jag aldrig få igen på bilen. Nu har jag en räkning på knappt 2000 kronor och jag ska försöka få tillbaka det när jag säljer den i befintligt skick.

Det var inte alls det besked jag hade väntat mig och som det ser ut nu kommer jag inom en snar framtid bli Volvoägare igen. Mina föräldrar har en bil de inte har användning för och jag har ett behov. I morgon ska jag ringa och prata med dem. Men ikväll dricker jag gravöl.

Den röda lilla bilen var precis vad jag behövde. Den var inte snabbast men den var pigg för sin ålder och samtidigt som det ändå är en -94a så har den inte gått 11000 mil än. Knappt någon rost. När jag besiktigade den i höstas så var besiktningsmannen imponerad av den. Det finns inte så många kvar i det skicket sa han. Jag hoppas den kommer till någon som kan ge den nytt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.