Gudomligt

Det blev en tuff dag på universitetet idag. När vi är i Kalmar så har vi oftast bara en och en halv dag på oss och då ska det in mycket info. Så det var trötta huvuden när vi släpptes ut 17.30. Sen var det en tur med bussen till hotellet för en dusch och sen skulle det beslutas om mat. Antingen äta hotellets bulgurgryta eller gå på stan. Jag såg en köttbit med bea framför mig. Vad jag fick var så mycket bättre än så.

Kalmar Kött & Bar

Valet föll ganska snart på Kalmar Kött & Bar. Mycket tack vare att min studiekamrat blev sugen på T-ben stek som han inte ätitsen barndomen. Så vi traskade dit ochtänkte att det ska nog bli bra. Vi hoppades på att inte bli allt för besvikna. Jag började med en Dry Martini och sedan en förrätt bestående av råbiff gjord på häst. Ja jag har i kväll ätit Brunte.

Sen ville jag ha oxfilé och servitrisen övertygade mig om att prova deras egen hängmörade oxfilé. Den var inte bara hängmörad i en vecka utan även talgdoppad i tre veckor. Det lät spännande och den beställdes in blodig med ett glas rött som rekommenderades av servitrisen.

Jag kan ärligt säga att båda rätterna var något av det godaste jag ätit någonsin. Min studiekamrat som valt T-bens steken var också lyrisk. Vi njöt i fulla drag samtidigt somvåra plånböcker skrek. Det är ju inte direkt studentmat. När de sen kom ut med dessertmenyn så var det ju bara att fortsätta.

Så nu sitter jag här på hotellrummet, skengravid och en tusenlapp fattigare. Men det var värt varenda krona. Jag har hittat ett bra hotell i Kalmar och nu även en köttrestaurang som inte bara serverar ett fantastiskt kött men även en god Dry Martini. Det blir inte svårt att somna i natt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.