Helgarbete

Ytterliggare lite längre idag. Och ytterligare sekunder kapades på rundan. Men det var nära att det inte blev någon löpning alls idag.

Försvarets dag stod på schemat och det var bara att gilla läget. Ettorna skulle dit och det innebar att det blev arbetsdag även för bjovel. Så det var bara att gå upp när klockan ringde. Det var inte inspirerande kan jag säga. Kroppen ville inte alls gå iväg till jobbet. Till på köpet så var det larmat när man kom fram så det var inte tal om att gå in och göra kaffe. Och alla vet att kaffe är livselixiret för lärare. Det var kallt i vinden så man fick se till att hålla sig i solen annars kröp kylan inpå.

Förrädisk sol, Kallt i vinden

Det var bara att hoppa på bussen och hoppas att männen i grönt hade kaffet färdigt när man kom fram. De gjorde mig inte jättebesviken. Vidare gott kaffe var det inte men det var brunt och det var varmt. Vi blev tilldelade en guide som följde med oss till de olika stationerna där vi fick lite information om vad de höll på med. Lite om radar och luftvärn, om signalenheter och flygmek. Det verkade som att eleverna tyckte det var intressant. Personligen är jag klar med det militära men visst disciplinen är lockande och när de körde fram med Stridsfordon 90 och drog iväg några skott med stora kanonen så log jag en del. Jag gillar när det smäller.

När det blev lunch var dagen slut och då var vi fria att ta oss därifrån efter eget huvud. Det är bussåkningens dag här i Halland så alla åker buss gratis så de flesta sökte sig till bussarna. Själv tog jag benen till hjälp och traskade ner för galgberget och vidare genom stan, via Maxi och sen hem. På vägen ringde en före detta arbetskamrat och försökte locka iväg mig på sushi men det blev ett trevligt samtal i telefon och inget mer än så. Jag ville hem till soffan.

Planen var ju från början att jag skulle ut och springa, men när jag kom hem och stegräknaren visade 18000 steg så kände jag mig ganska nöjd. Så jag satte mig med Kunskap i det praktiska och läste en förvisso intressant text men det är ju fackspråk och inte så medryckande alltid. Så mot slutet hade jag lite svårt att hålla mig vaken.

Träning, Löpning

Då drog jag på mig träningskläderna och stack ut i spåret. Kallt i vinden men så länge man höll sig i solen var det skönt väder. Och så fick jag kapat några sekunder ytterligare på min runda och nu är jag över knölen. Jag springer mer än halva tiden.

Men nu ska jag tappa upp ett bad. Sjunka ner och med lite bra musik njuta av resten av dagen. I morgon blir det skypemöte med projektgruppen och så blir det ett evigt springande till tvättstugan. Men det är morgondagen. Den kommer tids nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.