Helt om

Någonstans under dagen hände något. Det kom ett skifte. Från att ha varit trött och omotiverad så blev jag helt plötsligt piggare. Allt kändes med ens lättare. Det var välkommet eftersom jag sov som en kratta i natt och under större delen av dagen har jag varit trött och egentligen bara haft en vilja att sova. Men det vände och det inför en kurs i BFL som jag inte riktigt ser fram emot när den är på gång.

Vi går där en gång i månaden och det är inte det att det inte är intressant, för det är det, det handlar om bedömning för lärande och hur man ska kunna se till så att eleverna lär sig det som det är tänkt och känner en delaktighet i sitt lärande. Men det är mycket nu. Med mentorselever, BFL, lärarstudierna och så ska man tydligen också planera sina dagar och lektioner sägs det. Men snart är det ju lov då får man en chans att andas ut. Eller inte. Då har jag precis varit på ett par dagar på universitetet och är mitt uppe i en period av studier och så ska det vara Teknik College dag och ett par dagar hos en verktygstillverkare. Så när mina föräldrar ringde och frågade om jag skulle komma och hälsa på under höstlovet så svävade jag en hel del på svaret. Även om det skulle vara skönt att komma bort och bara ta det lite lugnt ett par dagar.

Men den plötsliga vändningen i humöret idag gjorde att jag efter kursen i BFL hade kraft och motivation att sätta mig med skolarbetet och gå genom ett kapitel. Just nu har jag kommit in i stadiet där jag känner att det här är intressant men jag vet fortfarande inte riktigt hur jag ska få in det här i arbetet som ska komma ut ur det. Men jag läser och stryker under och noterar. Det är ju i alla fall ett steg på vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.