Hemåt i mörkret

Det är på tåg man ska sitta. Med svalt vin och lugna medresenärer ska man sitta och bida sin tid. Där ute får det gärna vara mörkt men det kvittar egentligen vilket så länge tåget går och vinet finns får det vara dag eller natt, sol eller regn. 

Kan jag väljer jag första klass. Inte på grund av lädersätena utan för att det finns, för det mesta, ett ledigt säte. Jag är i en åkder då jag värdesätter en timme i ett säte mer än de kronor jag kunde spara genom att stå. Att stå för att spara pengar hör ungdomen till sägs det. Dock känner jag ungdomen i mig ändå även om jag gärna sitter. 

Så där i mörkret sitter jag och har det bra medan tåget drar fram. I hamnar av ljus stannar det till och byter lite passagerare innan det går vidare längs kusten. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.