Hemma!

Det har varit ett par omvälvande dagar. Det känns som allt drog igång innan man ens hade vant sig vid att man numer är student. Under dagarnas gång har man lite efter hand fått ett litet bättre grepp om vad det är man ska syssla med. Eller i alla fall tror jag att jag har ett litet grepp om det. Helt tvärsäker är jag inte. Det kommer, jag är inte ensam om att känna så här och jag är inte den första. Har andra klarat det så ska jag också ha en chans att göra det.

Efter en förmiddag utan kaffe, allt verkade vara stängt på universitetet på lördagar, så satte jag mig i den fina hyrbilen och styrde hemåt. I ett väder som växlade från uppehåll till störtregn och tillbaka på någon minut så var det en ganska tuff resa hem. Sitter man i en hyrbil som gått strax över 50 mil så är man lite mer på sin vakt när det kommer vattenansamlingar på vägen vill jag lova. Men det var en trevlig bekantskap att köra BMW med massa knappar att trycka på.

Med en halvtimme kvar till Halmstad så stod det en kvinna och liftade på vägen. Just då var det inte speciellt regnigt med bara några minuter innan hade det kommit en rejäl skur, så jag valde att stanna. Det visade sig att hon skulle till Halmstad hon med för att där åka vidare till Falkenberg. Det blev en trevligt möte som jag inte hade räknat med, vi pratade om allt från smink till teknik. Hon var någonstans i 50års åldern och var på väg till sin dotter. Det visade sig att hon stod och väntade på en buss som skulle komma en timme senare när jag plockade upp henne där mitt ute i skogen. Det visade sig att det går två bussar på helgerna och för att komma till hållplatsen hade hon en promenad på 7,5km. Så nu när skorna börjat ta in vatten så var hon väldigt tacksam för att jag stannade till.

Sen jag lämnat av hyrbilen så slog det mig att det bara är lördag idag. Det har hela tiden känts som söndag och jag var helt inställd på att gå till jobbet i morgon. Det var en härlig känsla att komma på att det bara är lördag. Jag har alltså en hel dag till att bara lata… plugga. För det är så det får bli. Det fick vi veta. Trots att vi går på distans och förtillfället 50% studietakt så finns det ingen chans att ta det lugnt. Det gäller att komma igång så man slipper sitta hela nätterna när uppgifterna ska in. Så jag ska äta lite och samtidigt kommer jag nog bläddra lite i en av alla de där böckerna som ligger och väntar på att få fylla mig med kunskap. Det låter ju i alla fall bra när jag skriver det men jag vet inte om jag kommer se på dem på det viset när jag jag kommer längre in i utbildningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.