Hotelldödssöndag

Så sitter jag här på rummet i Kalmar och måste säga att jag har lite tråkigt. Jag har lyckats glömma min högtalare hemma så jag har inte någon musik som kan döda tystnaden, för det är väldigt tyst här. Jag har också fått ett rum utan fåtölj och det stör mig lite. Förvisso kan jag gå ner och sitta i rummet vid receptionen där de har sköna skinnsoffor och fåtöljer men det är ändå skönt att kunna sitta bekvämt på rummet. Men man kan inte få allt.

Jag kom fram till ett klart och kallt Kalmar, temperaturen sjönk hela vägen hit från härliga sju grader i Halmstad till under tre här. Vintern har ännu inte släppt sitt grepp. När jag hade vilat en stund så tog jag en promenad på stan, det kändes att jag hade tagit en lite för tunn jacka, men å andra sidan ska jag inte springa runt på stan när jag är här. Så jag klarar mig nog.

Jag hittade en Italiensk resturang och jag klev in från kylan och satt i värmen från deras vedeldade pizzaugn och åt en trerätters middag. Det är bra mat i Kalmar måste jag säga. När jag kom tillbaka till hotellet tog jag ett glas vin i baren och läste lite i Konsten att städa. Det är en märklig bok.

Två dagars studier väntar och det känns som att jag inte är förberedd även om jag gjort allt jag ska. Det är som om något gnager mig men jag vet inte vad. Det ger sig säkert och allt löser sig. I morgon väntar en middag på Kalmar kött och bar. Kvällens middag var bara uppvärmning. Jag kommer sakna Kalmar efter denna helgen. Sen är det bara träffar i Växjö kvar och där är inte utbudet på mat riktigt det samma. Men jag överlever säkert det med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.