Hothouse flowers

2016-11-04-19-12-06

Hothouse flowers – Home

Det här var ett gruppnamn som jag kände igen när jag såg det. Jag hade inte riktigt koll på vad det var jag hade hört med dem men det var något jag gillade, så mycket visste jag. Och det drar igång i ett rejält tempo på den här plattan. Det är pianodrivet och ganska rak rock som lätt fortplantar sig ner i foten. Jag var tvungen att vända mig till Spotify för att hitta den där låten jag minns. Don’t go heter den. Den ligger på drygt 1.3 miljoner lyssningar. Den fjärde mest lyssnade låten, Sweet Marie, är med på det här albumet. En skramlig ballad som funkar bra.

Den kom 1990 bara två år efter deras debut, där den stora hiten är med. Men skivan blev en hit i Australien där det Irländska bandet fick sin första och hittills ensa listetta. De har ett sound som tilltalar mig, det kan i och för sig vara för att jag under de senaste dagarna inte har gjort så mycket annat än lyssnat på ljudet av tangenter som trycks ner. Det gör kanske sitt till, men det är musik jag vill dricka öl till.

Bandet började som gatumusikanter i Dublin och efter inte allt för lång tid så blev de uppmärksammade av Rolling Stone magazine som det bästa osignade bandet i Europa. Det får man ju säga är ganska bra betyg ändå för ett gäng som startar som gatumusikanter. Deras debutalbum är det bäst säljande debutalbumet i Irlands historia. En skiva som blev möjlig efter lite hjälp från Bono i U2 när han lät dem spela in en singel på U2s skivbolag Mother Records. Det ledde till ett kontrakt med London Records.

Under mitten av 90-talet gjorde gruppen ett uppehåll då sångaren Liam Ó Manolaí ansåg att gruppen led av mental och kreativ utmattning. De kom igång igen under slutet av 90-talet och har släppt fyra album efter detta men det senaste kom så tidigt som 2004. Däremot var de ute på turné under förra hösten och berättade då i en intervju att de höll på att arbeta med ett album som de hoppades skulle komma ut under 2016. Hur det blir med den saken får vi väl se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.