Hur svårt är det?

Hur svårt är det att lägga tillbaka rätt skiva i rätt fodral? Det är en fråga jag har ställt mig i många år så det är något jag är allergisk mot. Skiva och fodral ska matcha. Sen är jag kanske inte så noga med att fodralet landar på rätt plats i hyllan men det innehåller i alla fall rätt skiva. Jag minns när jag bodde tillsammans med två vänner som inte riktigt såg nyttan med det. Vissa dagar kunde jag sitta i en timme framför vår samling och öppna fodralet till den skivan jag ville ha tag på bara för att hitta en annan skiva däri. Då fick jag ju leta upp fodralet till den skivan. Det kunde ta sin tid innan man hittade rätt och till slut hade fått in skivorna i rätt fodral.

James Last.

Idag gjorde jag som jag brukar, jag tog mig till en av stadens second hand affärer för lite skivshopping. En liten samling på fyra LP och en singel fick följa med hem. Bland annat exemplaret ovan. Trodde jag. Nu när jag skulle komma i lite fredagsfeeling inför ett biobesök så tänkte jag att jag drar på den där. Det visade sig vara en annan skiva jag verkligen köpt.

Demis Roussos

Det visade sig vara Demis Roussos For ever and ever från 73 jag hade fått i fodralet. Så jag blev en aning besviken. Inte för att For ever and ever är ett dåligt album, tvärt om är det bra. Men det var inte vad jag ville höra. Och hade det varit så att jag velat köpa den skivan hade jag ju också velat köpa rätt fodral. Men ändå får man ge skivguden lite kredd. För hur kommer det sig att det är just en bra skiva som ligger i fodralet? Det kunde ju varit något tråkigt och trist istället. Så på sätt och vis blev det bra trots allt.

Ja jag ska på bio ikväll. Det händer inte ofta och jag är taggat till tusen. Jag ska se The Martian, som bygger på boken med samma namn eller som den heter på svenska Ensam på mars. En riktigt bra bok och jag vet att jag kanske inte borde vara så taggad efter som böcker sällan blir så bra som filmer men jag håller hoppet vid liv.

En kommentar till “Hur svårt är det?”

  1. Hej!
    Håller helt med om att rätt lp i rätt fodral ska det vara. Kan man inte det ska man inte syssla med lp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.