I morgon smäller det

Japp i morgon smäller det till. Då kommer eleverna tillbaka och man ska vara lärare igen. Hur var det nu man gjorde igen? Jag har i alla fall första lektionen ganska klart för mig, sen blir det spännande.

Annars har jag inte varit så effektiv idag. Det var ett skypemöte planerat till mitt på dagen och jag sov till strax efter nio så jag tog det ganska lugnt. Sen har vi gått genom projektarbete och dryftat hur vi ska göra med olika stycken och källhänvisningar. Sen kom den där frågan om hur vi ska redovisa det hela. Men då satte vi stopp. Arbetet är inlämnat och nu väntar vi på att de andra ska lämna in sina så vi kan läsa genom det vi ska opponera på när vi är i Växjö nästa gång. Det ska bli intressant.

Utöver det har jag hunnit med att diska och handla. Det är en ganska slö söndag även om jag gick till affären. Och den kommer fortsätta i det tecknet. Jag kommer inte lämna soffan mer än för att gå på toa ikväll tror jag. Måste ju ladda upp inför morgondagen. Det gäller att vara i form när eleverna kommer in och törstar efter kunskap. Men då har jag förberett med prov som ska lämnas tillbaka.

Jag chockade mig själv i förmiddags. Plötsligt satt jag där i fåtöljen och läste en bok. Inte en bok som ska läsas för studierna, inte någon kurslitteratur till jobbet som jag ska läsa in mig på utan en bok som jag själv hade på hyllan och kände att det skulle vara trevligt att läsa ett kapitel i nu ett par månader efter att jag plockade upp den senast. Det var något av en chock men jag överlevde. Får väl se om jag kommer hitta mig själv i den situationen igen någon gång under de närmaste veckorna. Jag har en svag känsla av att så inte blir fallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.