I stort sett redo

Dagen har mer eller mindre bara ägnats åt tvätt och strykning. Där emellan har jag handlat lite nödvändigheter som jag behöver inför jul och så har jag vilat. Jag har med andra ord inte gjort väldigt mycket idag. Men det har varit fullt tillräckligt känns det som.

Jag har lite kvar att fixa inför att jag åker till mina föräldrar i morgon men de stora grejerna är fixade i och med tvätten och julklapparna. Den största grejen är ändå att fånga katterna, något som kan ta sin tid. Buren kom fram idag och de är inte överdrivet misstänksamma idag men jag vet att det blir annorlunda i morgon bitti. Därför vill jag få så mycket packat ikväll som möjligt så jag i stort sett kan plocka katterna när jag vaknar innan de reagerar över vad som händer. Jag vet också att det antagligen inte kommer bli så. Det viktiga är att fånga in Strindberg först.

Frågan är om det bara är spänningar som jag byggt upp under hösten som nu släpper och gör att jag inte mår helt hundra. Jag har ont lite här och var och jag är konstant trött. Det som i stort var en ganska trevlig dag igår var något jag kämpade mig genom. Jag var inte på humör och jag ville bara hem och sova. Att det sen var en och en halv timme tills vi skulle spela innebandy gjorde inte det bättre. Jag ville bara hem. Länge var jag nära på att hoppa över det men jag tog mig i kragen och gick dit. Och det var ju precis lika jobbigt och kul som vanligt men det var något som ändå inte stämde. Jag var inte på humör.

Under gårdagen så fick jag via Facebook veta vad jag gjort på den dagen under alla mina år på Facebook. Och påfallande ofta har det varit en dag då jag har tappat sugen för det mesta. Allt har stannat av under just den 21 december. Utan synbar anledning. Det kan ju vara så att det är för att det är den kortaste dagen och allt sånt där och kanske borde jag prata med någon om det. För det är lite läskigt när man ser det sådär. Att fem, sex år tidigare har jag haft samma tankar just på den dagen.

Nej nu blir det till att fundera över packningen och försöka komma i säng i vettig tid. Jag vill ju precis som alla andra som ska ut och köra i morgon, komma iväg tidigt för att slippa trafiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.