Igång

Jag sov inte mycket inatt. Tanken på att NaNoWriMo skulle dra igång idag har gjort mig en aning nervös. Det är ju lite fånigt egentligen att jag hetsar upp mig för något som är helt självvalt där jag inte satsar mer än min tid och då kan man ju hoppa av när man känner för det. Eller bara ta en paus med förhoppningen att man tar igen det efter några dagar.

Så när jag vaknade i morse försökte jag börja. Det gick sådär. Skriv det du känner är ju en känd devis och nog blev det väldigt likt mig själv det som växte fram. 168 ord fick jag ihop. Futtigt lite. Inte var det särdeles bra heller. Men jag tänkte att under dagens konferens kunde jag nog sitta och skriva lite i smyg. Det gick inte så bra. Dels var det ganska intressant och dels så var det en hel del saker där man skulle medverka på ett eller annat sätt. Så det kändes som att allt rann ifrån mig. När jag åkte från försvaret så funderade jag faktiskt på att strunta i hela grejen.

Men när jag kom hem så satte jag mig och började skriva. Det finns en chatt på nätet där andra som också deltar är inne och snackar lite skit. Det gjorde det lite lättare att kunna ventilera med andra om hur det går eller inte går. Så då började det lossna. Sen med lite ordkrig där det gäller att skriva så många ord under tio minuter som möjligt så tickade det på. Och plötsligt insåg jag att jag kunde nog ganska lätt nå 2000 ord istället för de 1667 som är målet varje dag. Lite extra idag och jag har lite mindre att oroa mig för en annan dag när det ska lämnas in någon uppgift till högskolan eller när det är kalas.

Planen för idag är att komma upp i 2500 ord och gå och lägga mig tidigt. Eller i alla fall tidigare än igår. I morgon är det förvisso bara en halvdag men det är ändå så att man ska upp tidigt och sen är det innebandy vid lunch. Det måste man vara pigg för. Idag har jag inte känt något i halsen så jag ska nog klara det. Kommer vara bra att få lite syre till hjärnan också. Det ska bli skönt att komma igång med träningen igen, även om jag inte kan säga att jag har saknat den, jag har ju faktiskt accepterat att jag har haft ont i halsen så det har bara varit att gilla läget. Men det kommer nog bli tungt att komma igång igen även om det bara är tre missade pass än så länge. Jag kommer känna det på torsdag och då får jag sköta träningen själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.