Ingen hallontårta

Så min förhoppning om att inga fler skulle gå bort innan året var över föll ju redan igår. Och idag när jag läste på tidningarna så såg jag att Hans Alfredson har dragit sig tillbaka. Som 85åring är han ju inte purung och han har mått dåligt men han lever ännu.

Så jag har landat i Halmstad igen. Och med det har jag hamnat i någon form av tröttma. Det kan ju vara för att när jag ser mig omkring så ser jag saker som måste göras. Och det faktum att jag kom hem till ett mer eller mindre tomt kylskåp. Så efter att ha packat upp och installerat katterna så fick jag åka iväg och handla. Det ledde i och för sig till att jag har löst någon form av nyårsmiddag men det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig.

Igår blev det en kväll med vänner och en lammstek som svettats i en slökokare. Jag är inte riktigt säker på att det namnet är det bästa men det är tydligen vad de har bestämt sig för att slow cooker ska heta på svenska. Däremot kommer min lammstek få ligga i lergryta istället. I alla fall fram tills jag bestämmer mig om jag ska skaffa mig en egen slökokare. Det är ju ganska smidigt om man kan starta den på morgonen och få mat på kvällen.

En kväll i Olofström innebär att jag stannar över natten. Det gjorde att jag kom iväg från mina föräldrar någon timme senare än vad jag brukar. Och det spelade en stor roll när Elvis började trampa runt i buren. Låt mig säga så här, kattbajs luktar inte hallontårta och jag har nog inte varit så glad att jag har en påse trassel i bilen.

Nu ligger katterna och sover i sängen och jag ska strax väcka dem så jag kan lägga mig istället. Julen är slut och jag är hemma igen. I morgon får jag se till att brygga mitt eget kaffe igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.