Ingmar Nordströms

Ingmar Nordströms, Saxparty

Ingmar Nordströms – Saxparty

När jag gick genom mina föräldrars skivor så fanns där en rejäl dos Ingmar Nordströms skivor. Man kan följa modet genom deras omslag. Från ettans lite mer casual via de blommiga skjortorna och stora kragsnibbarna på tvåan till de mer moderna kostymerna när vi kommer upp till den 16e skivan.

Nu fattas det några stycken i mina föräldrars samling men den är ändå imponerande komplett för att vara en samling av ett dansband som främst gjorde covers med ett övermått av saxofon. Men man gjorde även egna härliga översättningar och en av dem som jag minns från en av många bilfärder under sommarsemestrarna är Gösta giggolo. En briljant tolkning av Just a giggolo en från början tysk sång som då hette Schöner Gigolo, armer Gigolo från 1929. Den jag minns mest, förutom Ingmar Nordströms tolkning är den med David Lee Roth.

Ingemar Nordsröm som bildade orkestern är född i Krisitanstad och det kan ju vara en del i mina föräldrars tycke för bandet. Han föddes 1931 och lever fortfarande, bandet Ingmar Nordströms är dock insomnat sedan 1991 då Ingmar slutade i bandet, även om ett par återföreningar har skett. Då hade man hunnit med att släppa 18 Saxpartyskivor. Bandet levde vidare i några år men då som Nordströms orkester.

Sångaren är, mannen med den monumentala mustaschen, Sten-Åke Lindberg, något som jag minns att jag hade svårt att ta in när jag var yngre. Det var inte han som sköng som var ”namnet”, jag fann det otroligt konstigt. För mitt unga jag var det så självklart att stjärnan var den som stod längst fram.

En kommentar till “Ingmar Nordströms”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.