Inte enligt plan

Min plan var att jag skulle ägna timmarna efter jobbet fram till föräldramötet med näsan i en bok. Jag tänkte att det var ju perfekt att stanna kvar på jobbet och läsa in lite extra. Med andra ord såg jag en chans att komma lite längre fram så att jag kunde ta det lite lugnare i slutet på veckan. Det blev det inget med.

Givetvis så finns det ju en del att förbereda inför ett föräldramöte och det gör ju inte sig självt. Även om jag har en snäll kollega så är han inte så snäll att han vill dra hela det lasset själv. Även om det inte var mycket så började klockan springa och plötsligt var det dags att ta emot ett gäng föräldrar.

Så nu är den biten avklarad. Hösten är den stressiga delen på året och nu är snart alla de där tunga veckorna över. Nu börjar lugnet lägga sig på jobbet. Det faller in i en lunk. Ända tills på måndag eller tisdag när det levereras en ny svarv till skolan. Kul givetvis och det gör att det på sikt kommer bli lugnare för oss som lärare för vi kan hålla fler elever i arbete samtidigt. Men nu ska det röjas och flyttas maskiner, någon ska dra el och luft, maskinen ska vägas in och så ska vi lära oss den. Samtidigt har vi tydligen jobb att sköta också.

Jag ska inte beklaga mig, det finns andra skolor som lägger ner sina industritekniskaprogram och vi går mot strömmen. Det är kul att ha fullt upp hela dagarna men ibland vill man kunna stanna upp och reflektera lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.