Inte lov än

Än är det inte lov även om eleverna inte har skola. Det är ju så att vi står mitt uppe i tre stycken studiedagar och som alla vet så är man inte ledig som lärare bara för att det är studiedag. Idag har det diskuterats bedömning och betygssättning, denna stötesten inom skolan, samt en del om individuella anpassningar för elever med problematik som ADHD eller Asberger. Det är inte helt självklart något av det och det krävs en del diskussioner och inget vi löser på en studiedag, men det är bra att det återkommer även om vi gärna hade lagt tiden på annat just nu.

Det känns som att tiden bara rusar iväg för mig och jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt. Har en uppgift till högskolan som sa vara inne på söndag och den har jag i och för sig påbörjat idag. Men jag har ju tre logginlägg angående min praktik som ska in också och där ska det också läsas en bok. Det börjar kännas som att det är knapert om tiden nu. Men jag vet att det kommer ett par dagars ledigt denna vecka och då kan jag med fördel använda dem till att hamra ut en massa akademiska texter.

I morgon drar ett stort projekt igång och nu kan jag inte riktigt hålla tyst om vad det är jag ska göra. Det är NaNoWriMo som drar igång. National Novel Writing Month. Varje år i november så drar de igång och målet är att skriva 50000 ord på en månad. Det innebär att man ska snitta ungefär 1667 ord om dagen. I en något så när sammanhängande historia alltså. Mina inlägg här brukar landa på i runda slängar drygt 300 ord. Och de är inte alltid så sammanhängande.

Så jag ska alltså, ovanpå arbete och studier, ge mig på att skriva en roman på femtiotusen ord. Okej, jag har alltid närt en dröm om att skriva och nu när jag ändå är mitt uppe i en utmaning om att träna så kan jag ju hoppa på en om att skriva. Vad ska då den där boken komma att handla om? Jag har absolut ingen aning. Jag vet två saker. Den 30/11 ska det finnas 50000 skrivna ord. I morgon drar det igång. Är jag nervös? Ja lite. Är jag helt dum i huvudet som ger mig på det här? Antagligen, andelen fritid kommer gå från lite till inget alls. Dessutom vet jag om att det är minst ett kalas på gång under november, vilket innebär att en dag kommer gå bort. Alltså måste jag arbeta upp en buffert. Vilket inte kommer vara så svårt i början antagligen. Men jag börjar redan undra vad jag gett mig in på. Och då har jag inte börjat än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.